The best bookmaker bet365

Menu

Sons of Svalbard


Av: Live Sunniva Gladheim

2011: Sons of Svalbard ser dagen lys - etter inspirasjon fra svenske «Ruffriders».  De har i dag ca. 15 medlemmer. Antallet varierer etter hvem som er på øya, og med hvem andre som vil være med å kjøre. 

6000 følgere
Gruppa setter ingen krav til å være med - alle er velkommen til å være med å kjøre. Stig Roar Hegvik i gruppa forteller at han får forespørsler fra hele verden av folk som vil til Svalbard for å kjøre med dem. Gruppa har 6000 følgere fra inn- og utland på facebook. 

Selvlært
Stuntene har igjennom bilder og film blitt publisert i hovedsak på youtube og facebook. Gjengen er selvlærte på filmproduksjon, og kvaliteten blir bedre og bedre for hvert år. Nytt av året er det etablering av selskapet «Frozen Fingers Production». Stig Roar Hegvik og Jonas Dahl står for det meste av filmproduksjonen. Gjennom det nyutviklede selskapet ønsker de å utvikle og lage mer profesjonelle scooterfilmer  - på høyde med filmene vi kjenner fra USA. 

Ny film på gang
De har allerede søkt støtte for å kunne investere i nytt og bedre utstyr. I år utgir de sin 4. Sons of Svalbard film. Traileren ligger allerede på nett. Den gir forventninger til en enda råere film.

Medieomtale
Sons of Svalbard har i en rekke sammenhenger vært i media. Av større format så har Sons of Svalbard deltatt i TV2s program «Klaus på kanten» og «Fly med oss», samt en gresk tv-serie kalt «World Party». I tillegg har de vært med på reklamebilder for Scott. I siste katalogen fra Ruco er nesten alle bildene av Sons og Svalbard-gjengen. Det er liten tvil om at de har fått seg et navn via media.

Ferske & erfarne
Sons of Svalbard er sammensatt av folk fra Norge og Sverige som har jobbet på Svalbard fra 2-22 år. Noen har kjørt scooter før de kom til Svalbard, mens andre startet da de kom til øya,  men alle har lært å hoppe etter de kom til Svalbard. De pusher hverandre og tøyer grensene når de er ute. 

Mest hopp
Terrenget på Svalbard gjør at hopping blir hovedfokus. Pudderføre som vi kjenner fra norske og svenske skoger er sjelden vare her. På grunn av mye vær, temperaturforskjeller og vind, er ofte underlaget svært hardt. Dette setter maskinene på prøve og de holder sjeldent mer enn 2 sesonger før den byttes.  

Sikkerhet i fokus
Når man gjør store stunt og lange hopp, kan man undres om det er mye skader blant medlemmene. Foreløpig har det ikke skjedd noen alvorlige ulykker, men småskader og brudd har det blitt. Alle her kjører med sikkerhetsutstyr. De har også fokus på skred siden klimatiske forhold kombinert med terrenget på Svalbard gjør at det ofte går skred her. Dette fikk de fatalt oppleve sist vinter da en nær venn omkom i et skred 7km fra Longyearbyen. Han var alene i et område kalt Fardalen som er mye brukt av scooterkjørere. 

Dokumentar
Christer Sev har gjennom en bachelor-oppgave laget en dokumentar om Sons of Svalbard der man får et innblikk i det å leve som ung på Svalbard.  Sammen med klubben får man se hvilke store naturopplevelser Svalbard byr på - utfordringer & farer.  Dokumentaren er ikke publisert ennå.


Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 1-2016

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus