The best bookmaker bet365

Menu
www.scooternorge.no

www.scooternorge.no

Den helt nye 858-motoren - kraft med presisjon

en helt nye 858-motoren - kraft med presisjon!

Nå under Hay Days i USA lanserte Arctic Cat to interessante nyheter. Helt ny 900-motor på 858 kubikk og med kraft som er rundt 180-hester. Da er den lettere og raskere. Den neste nyheten er at fra og med årsmodell 2025 kommer utvalgte snøscootere fra Arctic Cat med den nye Arctic Cat G8-skjermen. Digital og stilig skjerm med mange forskjellige informasjonsalternativer å velge mellom. Ser veldig fint ut!

 

11 % mer kraft en C-Tec2 800 motoren betyr at motoren er i 180 hestekrefter-klassen. 4 kg lettere enn 800-motoren og så er den laget for Catalystchassiset som gir en klar fordel.

Mindre roterende masse, bedre luftstrømmer, mer sentralisering, forbedrede eksossystem, lavere tyngdepunkt og reduserte utslipp er bare noen av nyhetene. De splitter nye og patenterte eksosventilene er en slik ting. Vil være tilgjengelig på utvalgte modeller.

 

G8-skjermen

For årsmodell 2025 er utvalgte snøscootermodeller utstyrt med Arctic Cat G8-skjermen. Den 5,5-tommers skjermen er i et samarbeide med Garmin. slitebanen fortsetter å tilbys som tilbehør og er kompatibel med nøkkelfunksjonene til Arctic Cat G8-skjermen.

 

G8 + Garmin

Arctic Cat kunngjorde en avtale med Garmin i 2021 om å integrere Tread™, den robuste 5,5-tommers Powersports Navigator, i nyere Arctic Cat snøscootere og terrengmodeller. Disse vil fortsatt være tilgjengelige.

 

Les mer i bladet som kommer i oktober!

 

Abonnere: http://www.scooternorge.no/abonnement

 

Yamaha Motor kunngjør at de etter hvert trekker seg ut av snøscooterbransjen

Yamaha Motor kunngjør at de etter hvert trekker seg ut av snøscooterbransjen!

Yamaha Motor kunngjør planene for en eventuell avvikling av snøscootervirksomheten. Yamaha planlegger å avslutte salget av snøscootere i Japan til og med modellåret 2022*, i Europa til og med modellåret 2024 og i Nord-Amerika til og med modellåret 2025.

 

1. Virksomhetens historikk og årsaker til tilbaketrekking

I 1968 lanserte Yamaha sin første snøscooter, SL350, ved hjelp av småmotorteknologi utviklet i motorsykkelbransjen. I løpet av de siste 55 årene har Yamaha utviklet snøscootere for sport, fritid og yrkessbruk som transportmiddel, hovedsakelig i snørike områder i Nord-Amerika og Europa. Yamaha hadde også som mål å utvide virksomheten gjennom tidlig introduksjon av miljøvennlige 4-taktsmodeller og allianser med andre selskaper. Yamaha har imidlertid konkludert med at det vil være vanskelig å fortsette en bærekraftig virksomhet i snøscootermarkedet. Fremover vil Yamaha konsentrere ledelsesressursene om nåværende forretningsaktiviteter og nye markeder som er i vekst.

 

2. Fremtidige tiltak

Yamaha vil sikre tilgjengelighet av deler, service og kundetilfredshet både nå og etter at siste snøscooterproduksjonen er utført.Produksjonen av de nylig introduserte 2024-modellene er i gang og skal etter planen leveres til høsten. Yamaha-distributørene vil samarbeide tett med forhandlerne for å minimere påvirkningen og posisjonere virksomheten best mulig de neste 12-36 månedene.

 

3.  Påvirkning på virksomhetens resultater

På grunn av tidsplanen som er skissert ovenfor, vil effekten på konsernets resultater være liten.

 

Yamaha snøscooterforhandlere og kunder over hele verden har vist seg å være blant de mest lidenskapelige. Yamaha takker og verdsetter alle for deres år med lojalitet og felles glede av denne spesielle aktiviteten på vinteren.    

 

*Det japanske markedet fortsetter for øyeblikket å selge kun fra lager.

Grizzlyen fyller 25 år

Grizzly 700 25-årsjubileum

Denne modellen deler den legendariske arven til det originale beistet fra 1998, Grizzly 600. De som liker denne klassiske modellen vil elske grafikken på jubileumsmodellen, som bygger på det særegne utseendet som bidro til å gjøre Grizzly til et ikon for alle hardtarbeidende eventyrere over hele verden.

25-årsjubileumsgrafikken har Yamahas klassiske blå sekskanter som representerer naturlig styrke og holdbarhet. Disse er supplert med et førsteklasses tofarget sadeltrekk, fargetilpassede (maskinerte) felger og støtdempere og en 3-tonet maling som gjør at denne modellen skiller seg ut.

 

Noen få heldige eiere vil få muligheten til å eie et stykke Yamaha-historie som redefinerer Europas ATV-marked.

 

ABONNERE here!

DIGITAL UTGAVE

Historisk sus da forhandlere og importører var samlet om ATV og snøscooter

Historisk sus da forhandlere og importører var samlet om ATV og snøscooter


Historiens første medlemsmøte for Norsk Bransjeforening for ATV og Snøscooter (NBAS) ble svært vellykket, med solid oppmøte fra hele landet og høyt engasjement fra både forhandlere, importører og inviterte gjester.

 

Solid oppmøte, mange deltakere på videolink, spennende foredragsholdere og solid engasjement preget tidenes første medlemsmøte for den nye bransjeforeningen for ATV og snøscooter – NBAS.

 

- Det er gledelig å registrere den gode interessen for foreningen. Vi opplevde stort engasjement fra både forhandlere, importører, aktuelle samarbeidsaktører og foredragsholdere. Foreningen går en spennende fremtid i møte, med mange viktige oppgaver på agendaen, sier Truls Tvete fra Polaris Norway. Han er styreleder i NBAS.

Deltakere fra Nordkapp til Lindesnes

Aktører fra hele landet deltok på medlemsmøtet som ble avholdt ved Lillestrøm 2. mars. Forhandlere fra Finnmark til Agder hadde tatt veien til møtet. I tillegg deltok flere digitalt.

- Vi var litt spente på oppslutningen ettersom vi er inne i en travel tid for mange aktører i ATV- og snøscooterbransjen. Den gode responsen var derfor svært gledelig, sier forhandler Kristoffer Borgenhov.

 

Kristoffer Borgenhov tok for seg noen av utfordringene ATV- og snøscooterbransjen står overfor de kommende årene.

 

Utfordringer

Styreleder Truls Tvete ønsket velkommen og fortalte om bakgrunnen for engasjementet til både forhandlere og importører. Forhandler Kristoffer Borgenhov fulgte opp med en appell om hvorfor det er viktigere enn noensinne med en samlet ATV- og snøscooterbransje.

- Bransjen har flere utfordringer som vi må ta hensyn for i fremtiden. Jeg mener vi står sterkest rustet til å møte alle disse utfordringer dersom vi alle trekker i samme retning, sa Borgenhov.

 Thommas Fylling fra importør Erling Sande AS tok for seg ulike faktorer som påvirker bransjen. Også Fylling var klar på at bransjen møter utfordringene best ved at hele verdikjeden arbeider sammen.

 

Lars-Inge Haslie fra Statens vegvesen var invitert for å snakke om snøscooter- og ATV-sikkerhet. Haslie la frem ulykkesstatistikk på begge kjøretøygruppene. Han drøftet aktuelle tiltak og luftet mulige samarbeidsformer med bransjen.

 

Erik Kirkvold er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd. Han fortalte om historikken til foreningen, med alt arbeidet som er lagt ned i forbindelse med etablering av både klubber og løyper lokalt i landet. Kirkvold spurte salen hvordan snøscooterklubbene og bransjeforeningen – med forhandlere over hele landet – kan samarbeide omkring felles mål.

 

Erik Kirkvold representerte Snøscooterklubbenes Fellesråd, og luftet alternative samarbeidsområder med NBAS.

 

NBAS har nå en liste over aktører i bransjen som er klar for å bli medlem i foreningen. Styreleder Truls Tvete er glad for den gode responsen fra aktører over hele landet. Men han er klar på at det er nå den virkelige jobben starter:

 

- Mange aktuelle arbeidsområder er ført opp på blokka. Nå starter jobben med å rekruttere inn flere medlemmer og arbeidet med de mange oppgavene som ligger foran oss, sier han.

 

Informasjon om medlemskap i NBAS vil i løpet av kort tid bli sendt ut til alle som har sagt ja eller vist interesse for å bli medlem.

 

ABONNERE here!

 

DIGITAL UTGAVE

Best bookmaker bet365 Bonus