The best bookmaker bet365

Menu

Brukt: Arctic Cat XR 700/2015

Nytt bladNr.

Siste nr av atv & scooterNorge er ute i salg. Her er det pinadø masse godt lesestoff: les om Yamaha’en som har gått 100.000, les om Titan Adventure, M-TX fra Yamaha – «I’m blue!»
Vi har masse om alle hjelmkamera på markedet NÅ!. Og ikke minst en brukttest av Cat 700 – misbrukt, velbrukt men absolutt ikke oppbrukt. Vi har plukket ut denne saken slik at du kan lese den her. Resten av godbitene finner du i siste nr.

Gi gass, spring ræva av deg og kjøp!!


Vi kjører brukt: Arctic Cat XR 700/2015Katt med 9 liv

Den er mishandlet, misbrukt og pint. Det er nesten så man hadde lyst å koble barnevernet inn. Men så er historien likevel svært positiv. Tross mishandling gjennom 6000km lever den – nærmest i beste velgående. Vi snakker om en 2015/1-sylindring fra Cat. Ikke Textron, men Arctic Cat! Stakkars katta som de siste år har levd i usikkerhet om den har hatt noe hjem å gå til – «er jeg en Textron eller er jeg fortsatt en Cat»? 

Nå ser det ut til at Arctic Cat sine 4-hjuls kjøretøy er tilbake som Arctic Cat. Men i mellomtiden har denne - vår bruktmaskin, levd et hardt liv med sin eier. Det er slik med katter vet du, den har virkelig de 9 livene vi har hørt om. Dette er en slik cat.


Hvilken bruk er atv laget for?
Vi har gjennom årene stilt oss spørsmål om hva konstruktørene ser for seg at et terrengkjøretøy skal tåle av utfordringer – og hvor man legger lista når man skal sette sammen komponentene. Hvor hard bruk bygger de den for, og for hvilket terreng?

Hard bruk/snill bruk
Vår oppfatning har ofte endt opp med at svært mange modeller helst trives på en skogsvei og litt bekkefar - og fra tid til annen i et «ruskete» utfordrende terreng. Helst ikke større utfordringer. Men det må være noen av ingeniørene i enkelte fabrikklokaler som har fått litt friere tøyler for å sette sammen atv-modeller som tåler et «virkelig» liv bokstavelig talt offroad. En slik en er vår testmaskin. Den er brukt svært tøft, hardt kjørt over meget utfordrende og steinete terreng. Nærmest utelukkende slik bruk.

Lavkost dempere
Likevel og til tross for en slik «misbruk», det er lite som er «slitt sund». Noe er det, de originale oljedemperne holder ikke. Fabrikanten burde hatt en alternativ modell-utgave med for eksempel en Fox-pakke.  Det er likevel forståelig at man vil gjøre maskin rimelig med enkle oljedempere, men det går ut over komfort, framkommelighet – og holdbarhet.

Imponerende tilstand etter 6000km
Ellers er A-armer og demperforinger utslitt og må skiftes. Chassis/ramme, forstilling og bakoppheng – alt er originalt og fungerer fortsatt helt ok. Motoren kunne være et eget kapittel. Den er mildt sagt en veteran i Cat-familien. En 1-sylindring på 700cc er det ikke så mange av igjen. Men fortsatt er den i bruk i nye modeller. Ingen inngrep er gjort på denne etter 6000km. 

Èn sylinder, penger spart
Hvorfor er denne motoren fortsatt i bruk? En grunn: kostnader og målet om fortsatt å lage rimelige modeller til oss brukere. Men er det bare slik at det er litt gammeldags med en slik stor 1-sylindring? Denne bruktmodellen er jo verdens beste bevis på at det funker – og det i aller råestes miljø. Klart du får mer moment, kanskje mindre drivstoff og mer robust motor med 2-syl. Det kan selvsagt bli litt «tamt» med en slik gammel 1-sylindring. Ingen tvil, men godtar du at den er slik, er dette beviset på at det funker. Virkelig!

Øyeblikkelig oppgradert: Dekk & felg
En aldri så liten oppgradering fikk maskin da den allerede var ny - dekk og felger. Det er 28-tommers på - mot 26 som er originalt. Dekkene som er satt på er kanskje for spesielt interesserte – «Destone Swamp Witch». Det er litt ekstremt, men sammen med de store brede felgene gir det masse ekstra komfort – pluss mer. De utvider sporvidden og ikke minst bakkeklaring. Men vi bannlyser bruk på vei og er totalt ubrukelig her. Men i terrenget, der er det på sin plass. 


Få Atv & ScooterNorge rett hjem i postkassen - kjøp et abonnement for kun kr. 498,-/år. Imponerende framkommelighet
I sum gir sykkelen(dette er en mc-registrert) svært god framkommelighet og imponerende stødig både rett opp og skrått. Dekk og felg er medvirkende, men også geometrien i sykkelen er med på å forme inntrykket. Kort akselavstand og høy bakkeklaring skulle ikke gi den beste stabilitet i skrått og bratt terreng. Det inntrykket fikk vi likevel ikke. Kort akselavstand og høy bakkeklaring er helt konge over tuer og steinete terreng. Det er litt som å gjøre et valg her hva du har høyest på prioriteringslista av egenskaper når du vet hvilket terreng du skal ferdes i. Ingen kompromiss.

Smil og trivsel
Komforten skulle man tro var borte på en så hardt brukt atv. Det er ikke slik. Den er faktisk svært komfortabel å kjøre. Sittestilling og styreposisjon er bra, men det aller viktigste er den myke opplevelsen under kjøring. Det er igjen dekk, lite luft og store hjul som i stor grad former inntrykket. Du smiler litt og trives under ferden. Som beskrevet: Stor bakkeklaring og stabilitet er også en bonus du drar med deg…

4 år, ingen hindring
Sykkelen er 4 år, det bærer den nødvendigvis ikke preg av – selv om du ser med det blotte øyet at den virkelig er brukt. LED-lys foran og bak er helt up to date, og mange modeller uansett merke må melde pass for disse lysene. Frontlyset er eksemplarisk godt. I tillegg gir det et tøft design og et stort pluss for at lysene både foran og bak er svært bra integrert i chassis og fangere/bærere. Det er både flott og ikke minst gir det beskyttelse for lyktene.

Litt slark, men still going 
Du kjenner at maskin er brukt, litt slark og mindre tight. Styreservoen funker og girshalting er helt ok. Motorbremsen funker også uten at den tar fokus. Det er ingen tvil om at denne Cat-modellen er en svært godt «sammenskrudd» modell i utgangspunktet– dokumentasjon er denne bruktmodellen som har fått gjennomgå. Ingen brudd eller sveising i ramme er gjort. Det har holdt.

«Åpen løsning»
Et tema er om man skal ha innerskjermer og bukplate for å beskytte. På den annen side behøves en slik åpen løsning som denne maskin har. Det bidrar til kjøling. Når denne tross sine 6000km ikke har problem med en slik åpen løsning, er jo det et tankekors. Det handler også mye om hvor obs konstruktørene har vært omkring dette. Det går altså an med en «åpen løsning» også.


Få Atv & ScooterNorge rett hjem i postkassen - kjøp et abonnement for kun kr. 498,-/år. 


Atv & ScooterNorge 6-2019 i salg nå


Få Atv & ScooterNorge rett hjem i postkassen - kjøp et abonnement for kun kr. 498,-/år. 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus