The best bookmaker bet365

Menu

My Little Indy

"My Little Indy" - historien om et prosjekt

 

«My little Indy» -fra skrap til gull Prosjekt-scooteren vår her startet som et sørgelig skue. En forlatt, utslitt og godt brukt Indy CrossCountry ble handlet inn – kun fordi utseende var så tøft(!) Men under det råe skallet skjulte det seg alt annet enn tøffhet. Her var det meste som skrap å regne. Motor var demontert og lå i deler, rammen var på et tidspunkt blitt skåret opp og modifisert og alt av fjæringskomponenter og deler var rustent og utslitt. Setet var en råtten svamp og beltet en oppmorknet gummirems med bittesmå tagger som engang i tiden kunne kalles for «kammer». Men uansett: Med friskt mot ble prosjektet påbegynt og scooteren ble demontert i molekyler. Det medførte den sannhet at prosjektet bare ble enda mer håpløst etter hvert som delene ble demontert.

 

INDY-historikk - Racing og produktutvikling

i skjønn forening. Midten av 70-tallet var det knallhard kamp mellom scooter-produsentene på konkurransebanene. Oval- og langløp var stort i USA og det ble utviklet og testet for å finne nye og bedre løsninger. Alt som ville gi et konkurransefortrinn ble testet ut. Nå ble det mer og mer vanlig med væskekjølte motorer fordi det viste seg å fungere bedre enn løftkjølte motorer selv om vekten ble noe høyere. Man så at stabilere kjølingen som væskekjølingen gir, kraftig økte påliteligheten samt at man kunne opprettholde maks motoreffekt gjennom hele konkurransen. Men så i 1979 testet Polaris ut noe som skulle vise seg å bli revolusjonerende for scooterverden - IFS...... Les mer i nr 4-20.

Bli abbonent, og du kan lese mer om detta prosjekt i nr 4-20 av ATV&ScooterNorge (Oppgi i den bestilling du vil abonnere fra nr. 4-20)

www.scooternorge.no/abonnement

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus