The best bookmaker bet365

Menu

Variatorkit - mod for modne

Variatorkit - mod for modne

 

Variatorkit er kjent for de som modifiserer - trimgutta. Hva det inneholder er det likevel verdt å gi en liten omtale. Ofte hører vi de «lærde» sprer om seg sannheter med selvlært skråsikkerhet.

 

Et slik sett/kit inneholder deler som byttes i variatorene. Javel, men hvorfor vil man da bytte deler på en butikkny maskin?

Svaret er vel ganske innlysende, håpet er å endre scooterens egenskaper - hvordan variatorene jobber og girer. Variatorene er jo scooterens automatiske girkasse. Den girer trinnløst og overfører kraften fra motoren til drivverket.

 

Moment-følsom 

Den er momentfølsom. Det vil si at den girer hastigheten til beltet alt etter hvor mye kraft motoren leverer og hvor stor motstand det finnes i drivverket. Får å kunne utnytte motorkraften maksimalt må variatorene fungere riktig. Med å bytte ut komponenter i variatorene, kan man oppnå maksimal utnyttelse av motorkraften. Da kan man jo spørre seg om ikke scooterprodusentene har satt opp variatorene riktig fra fabrikk?

 

Hvorfor bytte ut nytt?

Svaret på det er både ja og nei. Fabrikantene jobber som regel opp mot et kompromiss som sier at scooteren skal fungere for alle – altså uansett hvordan du kjører, hvor og terreng. Derfor vil kanskje ikke alle scootere være levert med et variatoroppsett som klarer å utnytte motorkraften maksimalt. Men det er så mye mer som spiller inn i kompromisset..... Les mer i nr 4-20.

 

Vinn en snøscooter!

Bli abbonent, og du kan lese mer om detta i nr 4-20 av ATV&ScooterNorge (Oppgi i den bestilling om du vil abonnere fra nr. 4-20)

www.scooternorge.no/abonnement

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus