The best bookmaker bet365

Menu

2013fokus: 49 Ranger 600 E-Tec


49 Ranger overrasker. Den overrasker positivt. Den er lettkjørt og morsom. Svært morsom! Den er rett og slett en ulv i fåreklær – for å bruke en noe slitt klisjè. Men her passer den!


tastaturPiloter: Lars Magnus Kivijervi/ScooterNorge
Lynx har litt sånn i det «skjulte» stadig oppgradert sine modeller – i skyggen av Brp. Men du verden for en oppgradering! Ranger-konseptet er et av dem. Som det anerkjente konseptet Ranger er, er  det det tatt godt vare på med de to modellene som presenteres i år Ranger med to 600 motoralternativ ACE og E-tec.  Vi har tatt for oss den «grommeste»  - E-tec alternativet med 51-kammers belte og Blade ski.

OverRaskelsen
Ved første øyekast ser modellen ut som en traust og litt kjedelig arbeidskar fra Lynx sin årelange serie med solide arbeidsmaskiner. Når du setter deg på Ranger’n forventer du da heller ikke noe kick eller sug på dypsnølek. Til vår store overraskelse og ikke minst glede, er det derimot akkurat det som skjer.

The fun Glider
Kraften fra 116 ivrige hester kombinert med den smale sporvidden gjør 49 Ranger til en supermorsom maskin. Feelingen er litt samme som du får på en crossover på en måte. Men 49 Ranger er faktisk lettere å legge på siden på grunn av sin smale forstilling. Det grove beltet på 51mm, som for øvrig er nytt for 2013 sesongen, gjør at den flytter snø i mengder i tillegg. Skikkelig morsom i dypsnø er den faktisk. Ikke helt uten grunn at Lynx har gitt scooteren klengenavnet «Deep Snow Glider».

Hysj...
Under testingen ble vi så ivrig på å curve og sidehille, at vi nesten glemte hva det egentlige bruksområdet til scooteren er. Etter ca 1,5 sekunders betenkningstid kom vi frem til at vi driter i hva den er tiltenkt av bruksområde – LETS PLAY! Og som tenkt så gjort.

PPS-mania
Fra 2013 er alle Lynx-modeller utstyrt med PPS-understell. For en oppgradering det er! Vi hoppet og droppet. Ga gass på humpete løype. Kjørte med og uten passasjer. PPS funker! Det er i seg selv ingen overraskelse. PPS har vært av de beste understell i årevis. Vi priser Lynx for at de er så jovial og utstyrer samtlige modeller med PPS i 2013. Mange takk!

Nye ski og stab.stag
To ting til er nytt på Ranger’n: styrestag og de Blade-ski. Stabilisatorstagene gjør scooteren stabil på løype og ved pådrag i sving - selv med den smale forstillingen. Blade-skiene forbedrer i tillegg styringen både på løype og utfor. Med andre orde en solide oppgraderinger for 2013-utgaven av 49 Ranger. 

Utstyrt som flerbruks-modell
Smalt sete, J-hooks, styrestropp og høyt styre gjør maskin både lettkjørt og manøvrerbar.  Dobbelsetet er også ok når en har med passasjer på måneskinnstur. Minus med dobbelsetet er at det kommer uten ryggstøtte.  Ergo må passasjeren ta et godt tak rundt livet på føreren, som om det noen gang har vært et problem..(!) Vindskjermen på 49 Ranger er høy. Det vil alltid være delte meninger om slikt, men dette er vel primært ment som en arbeidsmaskin? Lynx har i alle fall klassifisert den som en utility-maskin. Da hører høy vindskjerm med. På kalde dager ønsker nok de fleste seg en slik. 30 effektive kuldegrader kjennes hele veien inn til beinet.

Pick-up
En skikkelig bagasjeholder har de også fått plass til her. Der kan du plassere fiske utstyr, et par ved sekker eller et par ekstra jerrykanner bensin. Bare husk på å feste skikkelig. Spesielt om du skal «bruke» scooteren litt. For å få fart på Lynx har man utstyrt modellen med Rotax sin 600 H.O. E-Tec motor. Dette passer til konseptet. En miljøvennlig, luktfri og bensingjerrig motor som har et kick i seg om du bare klemmer på. 

600 E-Tec er den mest brukte 600-motoren i verden, ikke helt uten grunn det. Tenke seg til at den i sin tid ble tatt fra båt verden, nærmere bestemt fra Evinrude. Viktig å dele på godene. 49 Ranger er litt som Leatherman, den funker liksom til alt. Vårt råd blir å legge sekken på den store bagasjeholderen og dra avgårde på tur - ha det gøy, gjør arbeid eller bare cruise av sted. Du vil sannsynligvis hygge deg uansett. 

 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus