The best bookmaker bet365

Menu

2014fokus: Lynx Rave 800


Rave 800 er en fullblods crosser. Den sterke 800 e-tec motoren leverer et dreiemoment og en gassrespons uten like. Her har det ikke noe å si hvilke type løype du kjører, Rave RE er konge på alt. Jo mer humper, jo bedre trives den.

LynxPilot: Aleksander Masvik
Rett før påske fikk vi prøvd modellen i Sverige på og utenfor nypreparerte løyper og i skogsterreng med dypsnø. På ujevnt underlag kjenner du straks at det er dette Rave RE er bygget for.  PPS- understellet fungerer utmerket. Det kjennes mykere jo hardere det presses over humpene. Herlig miks - herlig Kyb, herlig PPS! 

Lykkes
Lynx ønsket å produsere en scooter som virkelig blir godt mottatt på det skandinaviske marked, der terrenget generelt er krevende løyper gjennom kupert skog. Lynx har til de grader lykkes med sin Rave.  Følelsen av å kjøre SÅ fort over store brå humper, er utrolig. 

Dypsnø-modell for den rette
Rave RE kjennes i tillegg veldig stabil. Lynx begynte å produsere denne modellen med 327-belte i 2012. Et smart trekk. Der en helt kort scooter kan gynge litt, er Raven lett å kontrollere i stor fart over humper. Scooteren oppfattes som veldig stabil i krevende traseer. Beltelengden og 44 mm kammer gjør at Lynx-folka med rette kan hevde at de beste førerne deres kjører like godt i dyp pudder som vanlige folk greier med en mntmaskin. Her ser vi nok også litt av grunnen til at denne modellen har blitt så populær. Lynx ønsker ikke å gjøre noe med beltelengden, nettopp fordi de ønsker og ha Rave som en litt allroud-modell. 

Kyb er fryd
PPS-understellet med KYB 46 HLCR dempere er en fryd. Det er lett å forstå at dette understellet er ledende i crossverdenen. KYB 40-demperne foran og PPS understellet jobber godt som en enhet, oppsettet på scooteren er bra balansert. 

Ja takk, flere humper!
En ellers utrivelig humpetur avsluttes med et stort smil. Det kjennes til og med litt vemodig når vi igjen kommer utpå de preparerte løypene. Vi kunne aldri ha sett for oss at vi ble å savne humpete løyper. Med denne modellen gjør vi det. Lynx har truffet med årets Rave.

Rave-LED
Det er foretatt et ganske betydelig ansiktsløft på årets modell. Lynx kaller det REX-2.  Her er gjort tøffe endringer som LED-lys foran og bak, ny frontfanger og nytt design på huven. Lynx ønsker å gjøre 800 E-TEC lett gjenkjennelig. Du skal umiddelbart se at det er en Lynx du blir forbikjørt av(!)

Ny batteriplass/ny vekttenkning
Batteriet har fått ny plass bak stussen integrert i bensintanken som fortsetter enda litt bakover. Dette nye designet har sin bakgrunn i ønsket om å få bedre vektfordeling - i tillegg til å gjøre bensintanken smalere for lettere å kunne bevege seg på scooteren. Det overrasker litt at man går over til dette vektfordelingsprinsippet. Tidligere har ideen vært å samle masse/vekt sentrert rundt tyngdepunkt/aksen midt mellom beina. På det viset blir massen enklere å håndtere for føreren. Likevel, etter at vi har prøvd 014-utgaven må vi bare hylle det nye designet: Vi klarer ikke finne noen endring i håndteringen som kan tilskrives vekt/balanse – heller tvert i mot. Du har enda bedre tumleplass med den smalere tanken. Dessuten: At vekten er flyttet litt bakover gir oss det inntrykk at den er litt mer leken i litt dypere snø.

elStart-trend
Nå tenkes det i nye baner. Det ser ut som el-start er en latmannsgreie som er i ferd med å bli standard i de fleste modeller. Vi kunne ikke vært mer enig. Og spesielt på maskiner som denne og Boondocker hvor det legges opp til en kjørestil som mildt sagt er krevende. Mot slutten av en lang dag med boondocking, mye fastkjøring og endeløs pudder er du veldig takknemlig for å slippe å trekke i snora. Det blir en luksusgreie, hvor argumentene mot begynner å bli tynne med et så godt design som Lynx har fått til med sine modeller i år. Den lille vekten ekstra er kun den ene literen med bensin du fyller ekstra, eller ei litt lang ostepølse på Statoil før fjellturen.  El-start er valgfritt og inngår i ”Build your rider” opplegget til Lynx i år.

Plasseringen av batteri har gitt plass til å gjøre side-panelene mer avrundet. Det ser både bra ut, og er i tillegg veldig funksjonelt. Det smale og kompakte designet gjør at du lettere kan lene deg mer over fra side til side, det blir derfor mye enklere å ha full kontroll gjennom svinger i stor fart.

Plastic fantastic
Plastdekslene er produsert på en helt ny måte som resulterer i en helt speilblank finish. De har gått over til en ny produksjonsmetode for å få deksler som snøen ikke skal feste seg så lett til. 

Det ser mer påkostet ut også. Helt blanke Ferrari-røde deksel er en sann fryd for øyet. Årets modell ser mer ut som en dyr sportsbilutgave enn fjorårets matte plast-scooter. For aerodynamikken sin del er ønsket å lede vinden vekk fra føreren. Lynx har lagt til diverse detaljer for denne funksjonen på grunn av de avrundede sidene, og dette funker. Lynx har også fått plass en oppvarmet boks bak vindskjermen.

Vi ser de samme nye instrumentet på Lynx som på Ski-doo i år. Instrumentet er stort og oversiktlig. Det er lett å hente ut den informasjonen du trenger. I instrumentet er det lagt inn temperaturmåler for motor, et hjelpemiddel som er meget nødvendig for å øke levetiden på motoren.

Nytt design
Rotax sin 800-motor har krefter i bøtter og spann. Utrolig kvikk fra start, og den klarer i tillegg å gi et godt drag selv om du er oppe i høye hastigheter. E-TEC teknologien gir deg krefter og lavt forbruk. I årets Rave er ergonomi  og håndtering  satt i høysetet. Bokstavelig talt, setet er endret. Designet er totalt endret, og har fått en mye tøffere look. Et mye flatere design med en annen stuffing gjør det nye setet veldig behagelig. Du sitter i riktig høyde med god plass til knær og armer. Her er det godt mulig å kjøre litt lengre turer med både god komfort og lavt forbruk.

Det er vanskelig å finne noe særlig negativt å si om denne modellen. Vi føler Lynx lykkes med det de ønsker å oppnå med den nye Rave-2. Vi har fått presentert et vellaget produkt uten noen åpenbare problemer, og mange gode løsninger.


 

RAVE-Nytt

• Lynx har hatt størst fokus på ergonomien i år. Å skape en modell som gjør det enklest mulig å bevege seg riktig i forhold til at du kjører en løypecrosser har vært målet.
• Designet er vesentlig endret og oppgradert.
• Nytt setedesign, og du har mulighet til å bruke dobbelsete pga den smarte klikkpatenten.
• Nye sidedeksel med kun to knapper for å åpne.
• Ny skvettlapp for å rygge enklere.
• Ledlys foran og bak.
• Avrundede sidepaneler.
• Nytt tankdesign med integrert batteri.
• Ekstra støtte for hælen/ foten på stigbrettet.
• Sterkere og  bredere stigbrett.
• El-start.
• Mer kompakt design.
• Hanskerom for briller/votter.
• Nytt instrument og knapper.
• Ny framfanger.

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus