The best bookmaker bet365

Menu

Prestasjons-jegeren


Nye Scrambler er råskap utenfor bane, bortenfor drømmer og godt innenfor sømmelighet. Polaris har igjen begått en modell som imponerer. Hva design angår, men råskapen er langt over streken. Scrambler har en vinnerMix som er både rå og komfortabel – håndterlig & kontrollert.

Test&tekst: Stian Pedersen/Aleksander Masvik/Espen Joramo/Øystein Løland

…men det er nesten til å gråte over at denne modellen kan registreres som traktor der du har en fartssperre på 40 km/t. Med en slik begrensning, har du ingen 100% Scrambler 2013-modell å betjene.  Heldigvis er den også å få som mc-registrert.

Respekt mann, respekt..
For Scrambler er en prestasjonsjeger, en hunter som krever respekt når den er i nærheten. Respekt fordi den låter, lyden tar deg helt og fullt - snerrende. Dette kan man i USA, lage lyd som gir en illusjon og forventning av noe stort og potent. 

Kompakt
Men du blir ikke skuffet når du prøver heller. Så absolutt ikke! Som nevnt har Polaris med Scrambler 850 HO fått mye nytt. Den oppgraderte motoren er selvsagt en nr. 1-nyhet.  4-takteren på 850cc er plassert i lengderetningen. Det er slett ingen revolusjon i atv-verden, og det gir særlig god gevinst: Man kan da konstruere et chassis rundt som er smalere og du får stor og god plass til stigbrett. Det gir en snerten kompakt sykkel som igjen gir sporty egenskaper. Du sitter ergonomisk og har godt overblikk i en offensiv posisjon.

Kjøreopplevelse som fokus
Scrambler-plattformen har sitt utgangspunkt i en Sportsmann 850 XPS. I ettertid har Polaris sett at kunder vil ha en mer sporty 850-modell. Man har så tatt markedet på alvor og rendyrket det sporty ytterligere. Det er da man har fått til Scrambler. Her er det litt sånn kompromissløs tenking der man ikke har gått på akkord med det sportslige, men tvert i mot elsket det fram(!) 

funFactory
Motoren har enkel overliggende kam og efi-styring via 42mm spjeldhus. Kreftene kommer som forventet. Vel 80 av dem - og tålelig lydige er de også(!)Fort og presist som man også er bortskjemt med på moderne inj.motorer. Det som imponerer er draget og råskapen i kraften/momentet. Du slette tid som du kan more deg. For her er vi ved kjernen til denne modellen: moroskap. Ingen racing, men du salige for en morsomhet den gir, og enda har den flere egenskaper på lager: 

Fox all over
Demperne. Her er det Fox racing rundt med justering. Med et lite håndgrep justerer du demperkompresjon. Det igjen gir de aller, aller beste skussmål for et bredt bruksområde. Ett minutt med justering og du har dempere klare for bumpy terreng eller mer grusete underlag. Akkurat slik må demperjustering være om du skal gidde å ta deg bryet å justere. Men her gjør du det.

Setter standard
Det er virkelig slik at justering gir utslag. Vi har prøvd i alle mulige retninger. Bløtest og hardest - og kombinasjoner. Det er stor, stor forskjell. Man må finne sin egen oppskrift på hvordan man liker det. Når du det gjør, trives du med sykkelen. Akkurat dette med fleksibiliteten og stort område å justere over, er noe av den største nyheten og «personlighetsstrekk» ved denne maskin. Det er nesten slik at vi ikke har opplevd maken. Se ikke bort fra at et slikt oppsett setter et nivå blant fritidsmodeller. 

Hybrid crosser
Dette er noe du forventer mest av en ren crosser på bane – ikke av en veisykkel. Nettopp: Flere av våre testpiloter fikk skikkelig lyst å dra på crossbanen for å prøve ut demperne. Men så er jo dette en sportssykkel for Hvermansen. Eller som en sa: - Den passer både for unge og de som er i midtlivskrisa. Akkurat ja...

For å være helt presis: Dette er en hybrid, en modell for både og, fritid, cross og jammen vil den være en snerten sak i vedskogen når du skal hente brenselet hjem også. L og H-gir, valg av 2x4/ og «real»4x4, servo og så var det dette demperoppsettet da. Om ikke dette er vinnerMix bommer vi. Akkurat her gir vi garantier på at vi ikke gjør det. 

Høydepunkt: Fox & servo
Servostyring er som så vidt nevnt, også på plass som man forventet på en slik maskin. Den er også progressiv. Det er slik det må være på en modell som denne.  Sammen med Fox-dempere gir dette både komfort og forutsigbarhet når du er på hivet over dårlig underlag. Du kan gi på uten at du blir sliten eller får deg de stygge støtene fra underlaget. På vår lille ferd følte vi heller ikke noe krengning av betydning.  Bremsene overbeviser også  med hydrauliske skiver rundt.

showStopper
Bakkeklaringen er 28cm – det rekker i de fleste sammenhenger der du ferdes. 14-tommers dekkene som følger med vår prøvemodell er grove for terrengkjøring. Likevel var de helt ok også til transportetapper på kortere veistrekninger. Det er liksom ikke på veien du skal være – selv om du har lyst til å vise deg fram blant folk med Scrambler’en fordi den er rå – både i design og ikke minst lyd! 

Polaris på sitt beste
Selvsagt har Scrambler valgfri 2x4/4x4 – en 4x4 som Polaris bruker si er den «ordentlige» med drift på alle 4 fordelt etter marktrykk. Systemet frikobler framhjul når de roterer raskere enn bakhjulene. Det betyr blant annet at ytterhjul i sving roterer fortere - som igjen gir en mer stabil kjøring. Samtidig får du mindre slitasje på underlaget. Framhjulene kobles inn når bakhjulene mister grepet - og trygger med det framkommeligheten.

stabstag
En liten «ekstrakomponent» er stab.stag i bakhjulsoppheng. Liten detalj kanskje, men jammen så merkbar når du kjører heftig på svingete underlag. Stabstag hindrer store utslag med krengning. Også det en komponent på utstyrslisten som gjør Scrambler til den hybriden den er.

..i grenseLand
Om vi er tilfreds med mye i vårt første møte, er det dog noe å sette fingeren på. Med et så sporty design kunne vi kanskje ønsket oss en enda mer sporty styreutforming. Ellers er det dette med girspaka. Den er ny og røff, men den er absolutt ikke enkel å betjene og må brytes for mye på. Førermiljøet ellers er svært bra. Du sitter som på en sporty modell og har lett tilgang til å endre kroppsposisjon. En sporty modell i grenseland til racing, men med masse terrengegenskaper som gjør den svimlende morsom i krevende terreng. Kraft & moment, Fox-dempere, uavhengig bakhjulsoppheng, kompakt design, efi-mating og servostyring. En pakkePolaris på sitt beste….!  

TECH SPEC
Motor: 4.takt, enkel overliggende kam
Volum: 850cc/væskekjølt
Effekt: ca 80hk
efi-styring med doble spjeldhus
Gir: p/R/N/l+H
Kraftoverføring: kardang
Variator
Bakkeklaring: 28cm
ADC motorbrems
Forstilling: doble A-armer,
Fox racing justerbare
Fjæringsvei: 22,9cm
Bak: Doble A-armer/Fox racing justerbare
Fjæringsvei/BAK: 26cm
Skivebremser foran og bak
Dekk foran: 26x8-14
Dekk BAK: 26x10-14
Alufelger
Progressiv servostyring
Tørrvekt: 338kg
Akselavstand: 134,6cm
Lastekap:34kg
Maks tilhengervekt: 680kg/175kg som mc-reg.
Pris som traktor: 139.900,-
Pris som mc: 164.900,-

 

 


Highlights
+ nytt design/ ny geometri i forstilling/bakhjulsoppheng
+ oppgradert motor
+ motor 90g/lengderetning
+ smalere chassis/bredere fotbrett
+ ny girspake
+ motorbrems
+ servostyring/anti kick-back styring
+ justerbare Fox racing-dempere rundt


«Downlights»
- strevsom girvelger
- skjermer som ikke stopper mud
Artikkel publisert i Atv & ScooterNorge 5-2013

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus