The best bookmaker bet365

Menu

2014fokus: Arctic Cat ZR6000 El Tigre


Plutselig comeback

- plutselig ny motor

Tiger’n er tilbake og den biter fra seg som aldri før. Med helt ny og egenutviklet motor - cTek2 er navnet - banebrytende teknologi.

En av de store nyhetene fra Arctic Cat i 2014 er ZR6000 El Tigre. Dette er en helt ny løypemodell og altså med Arctic Cats splitter nye egenproduserte cTek2 motor på 600cc. Motoren er ny og spennende med  2-trinns innsprøytnings-system.  Tanken bak valget av 2-trinns innsprøytning er at man ikke helt stoler på at smøreeffekten vil ivaretas med 1-trinns teknologi. Arctic Cat mener at 2-trinns er tryggere.  Likevel er man ikke tøffere enn at man presenterer motorne i denne ene modellen i første omgang. Logisk nok det.

RekordEffekt
Dessuten vil El Tigre etter hva ATV & ScooterNorge forstår, bli å finne kun i et begrenset opplag.  Motoren skal gi renere forbrenning, lavere forbruk samtidig som den skal være bransjeledende når det kommer til effekt. Dette må etter hva vi forstår bety over 125 hk. Motoren er i tillegg til alt dette - 4 kg lettere enn 600-motoren AC har brukt til nå. Selv med den høye effekten er den stillegående. Slik det skal være «in this time and age». Tiden med bråkete 2-takts trippelmotorer er for lengst forbi. 

Imponerte crewet
At motoren gir høy effekt, kan vi skrive under på. Vi fikk testet ZR6000 mot noen modeller med 800- motor i USA, og resultatet var oppsiktsvekkende. Vi skal ikke komme her å påstå at El Tigre vant duellen mot 800-kubikkerne, men det var ikke mye om å gjøre. Den holdt utrolig godt følge. Alle som prøvde den nye ZR6000 var imponert over draget i den «lille» motoren. Det er bare å ta av seg hatten for hva AC har fått til her. Se grafikken på hvordan motoren opererer. 

løypeRace på dobbelkjøl
Det er ingen tvil om hva ZR6000 er laget for. Det er løypecruising i akkurat det tempoet som måtte passe. Med de splitter nye Fox Float 3 demperne i forstilling og Arctic Cat sine egne IFP-dempere i understell, sørges det for at du får en myk opplevelse av kjøreturen.

En annen detalj som bidrar til både en behagelig tur og retningsstabilitet, er skiene på ZR6000. De har nemlig dobbel kjøl. Det betyr at de ikke vil spore så mye som en vanlig enkelkjøls ski. Dobbelkjøls-skiene sitter bra i sving også. Du har bra skitrykk i pådrag rundt sving. Dette gjør at det er ganske så morsomt å kjøre fort på løype med El Tigre. Den brede forstillingen bidrar naturligvis også til stabilitet på løypa.

Når det gjelder å kjøre utenfor løype er det begrenset hva kapasiteten på scooteren er. Med 325cm langt belte flyter du ikke akkurat som Noahs Ark. Men 44mm kam skyver snø ganske bra. Det vil sånn totalt sett si at du berges i relativt mye snø så lenge du har sig. Straks du stopper opp vil du kunne havne i problemer siden beltet vil grave seg ned isteden for å flytte scooteren oppå snøen. 

Moderne Tiger
ZR6000 har fått det nye Deluxe digital instrumentet med dobbelt display. Her kan du se hastighet, o/min, kjølevesketemperatur, eksostemperatur, drivstoff nivå +++. Det er store knapper på styret. Dog kan reversknappen være litt vrien å trykke inn om du har votter. En ting vi liker spesielt på styret til El Tigre er den store bremseklypa. Den er på en måte alltid tilgjengelig og du misser den aldri når du plutselig må bremse. Pussig nok kan akkurat det bli nødvendig når en suser bortover løypa(!) 

Singel løypedans
Sittestillingen er helt utmerket for løypekjøring. Det nye setet fra AC er bedre enn det forrige. Du sitter passe høyt slik at vinkler i både armer og bein blir fornuftig. Like bak setet har AC plassert en nett liten oppbevaringsboks. Du ser den så vidt der den er gjemt nærmest under setet. I boksen kan du plassere mat og drikke pluss litt olje eller lignende. Du har ikke behov for sekk på ryggen på kortere turer med ZR6000...ikke sant?

Vi er fan(«fæn»)
Selve looken’ på maskinen må vi regne som retro. Svart med grønne og noen hvite detaljer. Akkurat slik det var «back in the days». Men ikke misforstå, det er minimalistisk men ser fremdeles bra ut. Vi er spesielt fan av de grønne spindlene og ikke minst de grønne railsene. Lakkerte rails er et designelement vi ser flere og flere modeller har – og vi er så absolutt fan av dem. Det gjør på en måte noe med kvalitetsinntrykket på helheten. 

Plutselig comeback
Et annet designmoment er den lakkerte tunellen. Dette er både estetisk pent og har i tillegg en praktisk fordel. En lakkert tunell vil ha en glattere overflate enn en ubehandlet tunell. Dette medfører at snøen ikke fester seg så raskt på den. Det er vel ingen av oss som ønsker å dra med oss ett titalls kilo snø på turen. I denne sammenhengen bidrar også de godt perforerte stigbrettene. Ikke bare er de godt uthullet, men de er aggressive i tillegg. Det vi legger i det er at skoene sitter godt på stigbrettene og du sklir ikke. Sist men ikke minst er stigbrettene stive.

Endelig har Arctic Cat laget sin egen 2-taktsmotor. Og når de først kommer med den så er det hypermoderne og top of the line. ZR6000 El Tigre fyller et hull i AC sin line-up med sine 600cc og korte belte. Legenden El Tigre er tilbake med ett smell..!

Konkurrenter:
- Ski-Doo MX Z 600
- Lynx RE 600
- Polaris 600 Indy
- Yamaha Vector


Artikkelen ble publisert i Atv & ScooterNorge 7/2013

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus