The best bookmaker bet365

Menu

Huggeriet i Troms


Det er slik med skrotnisser - av og til må det ryddes. Slik var det også med Kenneth Ruud. Deler hadde ligget og slengt i årevis. Kanskje var det mulig å tjene en slant i stedet for å kaste sånn helt uten videre..? Ved noen tastetrykk var delene ute på finn. Responsen var enorm – og plutselig var en ide født: Huggeri! -Folk ringte i ett hele døgnet, dag og natt, forteller Kenneth Ruud i Brøstadbotn/Troms.

Et savn
Det ene gav det andre. Kenneth hadde prøvd seg før og var vel kjent med å sette en forretningsidè ut i livet. Som den gründer han er, ble han nysgjerrig. Det er klart: med en så enorm respons på de stakkars delene han la ut på finn, måtte det da være et marked der ute. Et sultefòret miljø som tørstet etter deler. Her var det et savn.

På hjemmeplan
Det er nå gått vel ett år siden starten og Kennet har nå 50 opphugde scootere på lager. Skjønt lager, ting er stablet i kjeller og loft garasje- i kasser og trillebår. Men oversikten og lagerføringen er helt på stell. Kenneth og hans gode hjelpende hånd Marius Sivertsen, har stålkontroll på delelageret hjemme hos Kenneth. Selv har han vært i full jobb ved siden av under hele oppstarten.

Juks & bedrag
Som man fort forstår er Kenneth entusiast, en scooterentusiast som i årevis har hatt interessen med scooter – siden det hele startet med en Ockelbo300 for lenge, lenge siden. Men som entusiast har han også gjort seg noen mindre hyggelige erfaringer i scootermiljøet. De kommer raskt på bordet når vi spør om hans erfaringer i bransjen så langt.

- Det er mye juks og bedrag. Det selges defekte deler, man får ikke penger igjen eller man får rett og slett ikke de delene man har betalt for. Dette ser man ukentlig på facebook, sier Kenneth som gjerne ønsker seg et sosialt samlingspunkt der man får røyket ut de som driver med slikt, for det er nemlig de samme som går igjen. – Men man må jo også være forsiktig så man ikke trår over en terskel for å henge ut noen, legger Kenneth til. Men han er rimelig oppgitt over en del i bransjen i alle fall.

Mest fra nord
Selv mener han å fylle et behov som er der ute. Så langt er ¾ av de hugde scooterne fra Troms/Finnmark. – Vi har blant annet et kjempebra samarbeid med Frode Utsi as i Tana der vi har fått mange scootere, legger han til. Først og fremst er det motordeler, deler til forstilling, belter og dempere det er mest etterspørsel etter. Men også chassis. Det er mange som sitter med Svalbard-scootere de ikke får registrert på fastlandet.

Utfordring: Nok huggescootere
Største utfordring er å få tak i nok scootere for hugging. Målet er å få deler til alle merker. I sommer kom første Yamaha inn, en RX 1. – Det er bare å ta kontakt om folk har prosjekter de vil kvitte seg med. Vi har fraktmuligheter, sier Kenneth. 

- Selge kvalitet
- For oss er dette en læringskurve. Blant annet for å finne ut hvilke deler som passer overens til ulike modeller. Vi skal ha som mål å yte kvalitet og selge kvalitet.  Man må jo ikke glemme at også vi skal sitte igjen med en fortjeneste. Derfor må også vi ha en bytterett, påpeker Kenneth.

Skal ha ting «gratis»
Det er en del som forventer at brukt skal være nærmest gratis. I starten gikk mye tid til å betjene alle tlf.henvendelser uten at det ble noen handel av det. Men som han sier: - Det går seg til -  og de har nå fått styrt mye av kommunikasjon over på facebook/mail.

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus