The best bookmaker bet365

Menu

Karoline Dallager - Kjøring, min livsstilJeg heter Karoline Dallager, 21 år og kommer fra Harstad. Jeg driver med ekstrem frikjøring. For meg er dette blitt en livsstil. Sist vinter har jeg bodd og jobbet på Riksgränsen i Sverige. Dette har gitt meg muligheten til å gjøre det jeg elsker mest med vinteren: kjøre scooter og være med venner. Ta min egen kjøring til et nytt nivå og virkeliggjøre en fantastisk drøm -  som jeg vil gjenta også neste vinter med flere reiser og mer kjøring. 

Paradiset på Riksgänsen
Muligheten til å dra ut hver dag for å finne de største og beste områdene i det jeg kaller «Paradis», rettere sagt fjellet. Det er virkelig en magisk følelse  - «en-ut-av-meg-selvopplevelse» der det kjennes ut som at det som skjer er uvirkelig. Når jeg setter på meg hjelmen er det som å skru av en bryter og alt stress og hverdagslige ting forsvinner. Det er bare meg og scooteren. Riksgränsen er mitt nærmeste og fineste frikjøringsområde. Miljøet her oppe er unikt, alle er trivelig og er der av samme grunn, koble av fra hverdagen og nyte fjellet og det naturen har å by på. 

Filming
De jeg kjører med på fjellet er mange. Det varierer litt etter hvilken type kjøring vi gjør og hvem som er der til ulike tider. I vinter har jeg vært der hele sesongen og hatt mulighet til å kjøre med ulike personer og «gjenger», som igjen har gitt meg mye erfaring og teknikk for egen prestasjon og utvikling. 

Har blant annet kjørt med Riders Of Cold Kingdom, Kelkkalehti og Ruff Riders som er noen de større grupper scooterelskere. Det jeg husker best fra denne sesongen var to uker da vi gjorde mest filming da jeg hadde besøk fra sør-Sverige av Jens Nordqvist. Vi filmet mye og jeg presterte best denne to-ukers perioden. Vi skal blant annet levere en film i løpet av denne høsten, «Odd Moto». 

Mest fornøyelse
Kjøringen i seg selv er mest fornøyelse for meg. Man kan kalle det en hobby som har kommet til et høyt nivå der man til en viss grad klarer å gjøre penger av det. Jeg får mye hjelp fra sponsorer og andre behjelpelige samarbeidspartnere. Dette er ikke noe jeg tjener på, annet enn livsglede og kvalitet så langt. Jeg vil utvikle mine kunnskaper videre til andre framover da jeg kjenner at jeg kan gi noe og har noe og vise fram. 

Hele opplevelsen
Jeg har mine spesialiteter som jeg er flink til angående teknisk kjøring. Jeg liker det meste, for eksempel klatring, leke med scooteren og store hopp. Den opplevelsen jeg får når jeg beveger meg til ulike områder i fjellet vil jeg beskrive som fantastisk. Det jeg øver på når jeg kjører er for å oppnå progresjon og mestring i min egen kjørestil og kjørekunnskaper, som jeg også henter mye fra andre førere. 

Mål å være et forbilde
Mine mål til sporten er i stor grad og vise andre hva jeg holder på med og framføre dette som et forbilde for andre, både jenter og gutter. Mine egne mål er å forbedre egen erfaring og kunnskaper angående kjøring med scooter i fjell. Scooter er veldig gøy, både for egen glede og henge med venner i fjellet. Selve filmingen er en større bonus for å kunne formidle og vise fram denne type interesse. Delvis i håp at flere jenter skal begynne med dette på eget initiativ. Scooter er i hovedsak en guttegreie per nå i alle fall, og jeg personlig merker at flere og flere jenter kommer til sporten, og synes det er veldig gøy å være med. Spesielt morsomt når jeg selv kjenner meg som en av gutta når det kommer til kjøring. Drar ofte samme hopp og gjerne litt ekstra for å vise at jenter også kan gjøre slikt.  

Learning by doing
Denne sesongen har jeg personlig utviklet meg når det kommer til kjøreegenskaper og generelt blitt mer oppmerksom og flinkere til å videreføre min interesse for andre. Dette gjelder blant annet all form av tekniske ferdigheter, balanse og styre maskinen på en mye lettere og bedre måte for å spare energien samt komme den vei man vil. Spesielt har jeg lært å gjøre større whipp med scooter, som for meg er veldig stort. Der jeg personlig henter og lærer meg flere teknikker er mye fra venner, egne erfaringer og opplevelser. Den beste måten å lære er å utføre oppgavene på egenhånd.

Ski-doo
Per nå kjører jeg Ski-doo 600RS/ 2013, og den har holdt mål for meg så langt. Mine største behov er en maskin som tåler mye, i den forbindelse at jeg kjører på et ekstremt nivå.  Neste sesong kommer jeg til å vises på en Freeride 146" takket være godt samarbeid med BRP Norway. Den modellen jeg kjører burde være egnet til kupert terreng samt ta seg brukbart frem. En morsom scooter som gir mange nye utfordringer.

Liker store svev
Skal jeg snakke om framtidsplaner og mål for min egen utvikling, vil jeg si at fsx for meg er veldig interessant. Jeg liker store svev og ta kjøringen til et nytt nivå. I stor grad gjør jeg dette for egen glede, da jeg venter til jeg vet jeg kan levere bra før jeg eventuelt drar meg selv videre til show og slike større arrangement. Da jeg har som eget mål å gjøre dette innen et par år. På sommertid kjører jeg motocross for å videreføre dette til scooteren. Ellers på sommerstid er det mest jobbing og wakeboarding/vannski når jeg har mulighet. Driver litt på med fisking og andre aktiviteter for variasjon sin del. Dette gir meg mål, mening og minner meg på om hvorfor jeg holder på med dette. 

USA neste
Kommende vinter blir det to scootere på meg. Jeg kommer å kjøre Ski-doo da jeg har forelsket meg i chassiset på disse typer maskiner. Disse BRP-modellene innfrir alle mine behov til en maskin som er utrustet nok og tåler min kjøring. Jeg planlegger også  mange flere reiser til ulike områder og nye plasser for å få større og nye omgivelser som vil gi meg mer motivasjon til å fortsette utvikle meg og lære nye triks og ferdigheter. Håper også å få inn en reise mot statene eller Alaska i vinter der jeg har kontaktpersoner med samme interesse, og er villig til å hjelpe til med maskin og boende. 

Mvh Karoline DallagerArtikkel ble publisert i Atv & ScooterNorge 7-2013


Send oss tekst & bilder!
Atv & ScooterNorge oppfordrer leserne å sende bilder & tekst. Det kan være noe om deg selv eller andre du mener fortjener litt omtale. Husk: Vi kan koble tekst & bilde slik bare et bladmagasin kan. Dessuten: Du rekker langt, svært langt  med din sak. Ikke bare det heller, vi brenner for saken, vi er entusiaster som vil bringer videre din egen entusiasme for scooter og livet rundt. Ikke vær redd for hva du sender, vi har lav terskel, og du trenger ikke være tøffest i bakken… (.. bare for å nevne det også – vi hjelper med teksten. Du kan sende noen ord og vi tar hånd om «renskrivingen».)

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus