The best bookmaker bet365

Menu

ATV: 2014 Can-Am Outlander 6x6 1000


En aldri så liten bombe - «6 feel Drive» kaller de sin nye Outlander 6x6 og legger til: «Work is play». Det er på kjøretøyet storfolk skal gjenkjennes.


AV: ØYSTEIN LØLAND
Skjønt her kan du vel være både liten og smal, mens kjøretøyet tar seg av størrelsene. Det kan ikke herske tvil om at denne modellen kommer som en overraskelse i bransjen.  6x6 har liksom vært Polaris sitt domene og revir. De har fått herske her i årevis. Så plutselig viser Can-am fram en imponerende gjennomarbeidet modell – detaljrik og gjennomtenkt i alle ledd. Man må kunne si at Can-am setter standard her i denne nisjen med sin 6x6.

Manndom uten kulisser
Den skal liksom være den ultimate arbeidsmaskin i utility-klassen. Her har for så vidt ikke Can-am hatt en definert modell tidligere. Det har liksom vært fritidsmodeller som har vært satsingsområde. Når de så «debuterer» i utility-klassen, er det med bravur som etterlater spor – spor av en 6x6, og det med bokstavelig tyngde på godt over ½-tonn. Det blir slik når modeller er såpass stor og «forsterket». Selv med solide tekniske løsninger som visco-lock, doble A-armer rundt, 1000cc V-twin, servostyring så er det designet og looken som får deg til å dåne litt. Her er det satset på macho så det rekker. Vi synes man har gjort det med hell. Det er ikke påfallende kunstig, og komponenter som er brukt har en hensikt. De er ikke «kulisse» kun i den hensikt å gi inntrykk av noe.

3 mål
Brp sier selv at 3 mål har stått sentralt når de har konstruert modellen:
1) kapasitet for å klatre med lass
2) øke sikkerhet og komfort
3) god trekkraft i bakker og i krabbefart

The real thing
… og dessuten var ønsket der om å forene komfort, performance og design. Men hvem i all verden ønsker ikke det når de lager et kjøretøy? Men litt oppsiktsvekkende er det jo at disse tre elementene står sentralt når man skal lage den ultimate arbeidsmaskin(!) Svaret gir seg selv: Her har man også ønsket å skape noen med passion, lidenskap og litt følelse. Følelsen av noe stort, voldsomt og ekte. Da får vi her i Atv & ScooterNorge plutselig en annen fersk tanke. Lynx Commander 800 –bredebelting med 800 performance-maskineri av 2014-modellserie. Ja visst – Outlander 6x6 er samme ting – bare i atv-verden. 

"Made with sisu"
Og nå er vi litt ved sakens kjerne og den er også en overraskelse og en spennende nyhet. Outlander er laget på samme sted, samme folket, med den samme sisu: Den er 100% et produkt laget hos Brp/Lynx i Rovaniemi.  Om det nå ikke er i samme brakke, så er det absolutt samme filosofi. - Modellen er helt og fullt utviklet i Rovaniemi, får vi også bekreftet fra øverste hold i Rovaniemi. Når man skulle lage en ekte utility - fra Brp, ja hva var vel mer naturlig enn at nettopp Lynx og Rovaniemi-miljø fikk gjøre det. De som i generasjon nå har laget bredbeltinger både til Lynx og Ski-doo. 

Et nordisk kjøretøy
Klart det, Outlander 6x6 hører hjemme her nord. Det er bare å se på salgsstatistikkene verden over. Polaris sin 6x6 har sin kjøpergruppe – hvor ellers enn nettopp her i Norden(?) Når russerne nå også har fått peng så ønsker de seg noe stort – slik er det bare der i landet. Da er 6x6-modellen rett over grensen til Finland lett å få øye på. Lykke til – see you in Russia , «6 feel drive»!


Artikkel publisert i Atv & ScooterNorge 9-2013

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus