The best bookmaker bet365

Menu

2014FOKUS: Polaris 550 Indy Voyager


Polaris har dreid fokus. Nå er det Indy som gjelder. Vi ser litt nærmere på Voyager-utgaven i Indy-familien. Den finnes i en 600 væskekjølt og en 550 luftkjølt variant. «Luft-modellen» er vårt fokus her. 

tastaturPilot: Brian Rundhaug
50 Indy Voyager som alle de andre Indy-modellene er basert på det suksessrike Pro-chassiset. Dette betyr en lett og lett håndteerbar scooter. Den har den uavhengige IFS (Independent Front Suspension) og coil-over understell med RydeFX MVP dempere. Denne komponent-sammensetningen er en rimelig suksessmiks. Ingen top of the line, men det er heller ikke tanken. De er samtidig absolutt gode nok for denne typen modell.

Fuji-motor
- 550 Indy Voyager er en av de 8 Indy-modellene som er på det Norske markedet i 2014. Det er så absolutt på Indy fokuset ligger denne sesongen og 4 av de nye Indy-modellene har fått en 550 luftkjølt motor med innsprøyting. Motoren er bygget av Fuji.

Nye variatorer
Momentet får scooteren fra en 550 luftkjølt motor med CVTech Powerbloc 50 primærvariator sammen med en Invance sekundærvariator. Begge disse variatorene er nye for 2014. Det nye variatoroppsettet gir en «smooth ride» i lave hastigheter. Det vil si at du skal kunne kjøre svært sakte uten at det skal gå i rykk og napp. Variatorene er også vedlikeholdsfrie ifølge Polaris. De kan justeres og tunes uten å demontere dem fra scooteren. 

Fordel med Pro-chassis
Det sies fra Polaris sin side at den nå godt utprøvde 550-motoren fra Fuji fungerer mye bedre i Pro-chassiset enn i det «gamle» IQ-chassiset. Dette har spesielt med lufttilførsel å gjøre og lufting av motoren. Den er tross alt ikke væskekjølt, og er dermed avhengig av god lufting.

Bra skydd
Voyager har enkel sal med et stort lastestativ på stussen. Lastekapasiteten er på hele 18,9 liter. Selve setet er beregnet for en person, men du får plass til to om dere ikke er redd for litt nærkontakt. Beskyttelse fra snø og vind i høy fart er ofte undervurdert. Det er ikke noe særlig å fryse når en skal ut på tur. Den store vindskjermen på Indy’en er derfor svært velkommen. Denne vindskjermen beskytter både kropp og hender mot vind og vær.

«Fort nok»
Det er et fint drag i motoren tatt i betraktning at det kun er en 550 luftkjølt. Mellomregisteret oppleves som det sterkeste. På løypa fikk vi i overkant av 100 km/t. Det er ikke skremmende fort, dog for mange fort nok. Motorduren høres på en måte litt gammelmodig ut. Det er på ingen måte noe brøl her, og det skal det jo heller ikke være i dagens scooterverden. Men det var noe nostalgisk med lyden. Man ble på et vis satt litt tilbake i tid.

Lettvekter i snø
Scooteren tar seg fint frem i dypsnøen med sitt 365cm-belte. Det var helt uproblematisk å kjøre sakte og stoppe helt opp når snøen ble dyp. Scooteren flyter godt og styrer bra. Under testen måtte vi selvsagt legge den litt på siden sånn bare for å prøve. Dette var på ingen måte noe problem siden forstillingen er smal. Den er justerbar fra 99 til 101,6cm. Et lite men var dog at skiene hadde en tendens til å stikke litt ned i snøen når vi la den på siden. Dette kan komme litt overaskende og oppleves ubehagelig for fører. På løypa ligger du helt fint. Den sporer ikke og skitrykket er bra. Understellet funker fint for en person. Vi satt to på og da slo den fort igjennom. Det er nok noe rom for justering på akkurat dette. Denne maskinen er i utgangspunktet ment som ett lett arbeidsjern for en person. Til dette bruk er understellet helt topp. 

Grei nok
550 Indy Voyager har et forholdsvis hardt, men behagelig sete. Det er passe bredt for både sittende og stående kjøring. Helt klart best for sittende kjøring. Sittestillingen er god og styret er fin høyde på. Du har bra vinkler i armer, hofte og bein når du sitter og kjører. Det føles veldig naturlig å sitte slik du sitter på Voyager’en. Samtidig sitter du langt nok bak til at du ikke slår knærne i sidedekslene. Instrumenteringen er  enkel, men veldig oversiktlig. Speedometeret er analogt i tillegg til at det har et digitalt display under. Startsnorhåndtaket er nytt. Litt mer ergonomisk på et vis. Indy’en har el-start, så snora blir nok lite brukt, om du ikke ønsker å se om barna eller kona klarer å starte den.

Fy til stigbrett
Vi må gi litt refs til stigbrettene som verken er godt nok uthullet eller aggressive nok. Når det er sagt er dette en arbeidsscooter og ikke en dypsnø lekemodell. Dermed klarer du deg nok med disse stigbrettene. Om du skulle ferdes mye i dypsnøen med scooteren, vil du oppleve at snø samler seg på stigbrettene og bli til is etter hvert.

Honnør-skryt
Polaris sitt Pro-chassis er virkelig en suksess. Nå kommer det altså også i billigere modeller som for eksempel 550 Indy Voyager. En må gi honnør til Polaris for å ha klart å lage et chassis som funker til mountain, løype, touring og utility. Dette medfører også at økonomien i produksjonen blir bedre. Flere modeller laget på samme basis. Dette vil konsumenten få nyte godt av vil vi tro. 

16-årsmodell
En viktig ting å få med er at denne modellen vil 16-åringer kunne kjøre. Nå kan du altså ta med deg 16 åringen i vedskogen. Du vil nok ikke ha store problemer å få ham med om de får kjøre sin egen scooter. (Noe å tenke på om du har behov for litt arbeidshjelp til vinteren..) Artikkel publisert i Atv & ScooterNorge 9-2013

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus