The best bookmaker bet365

Menu

Litt mnt.Historikk


For mer enn 15 år siden, altså på slutten av 90tallet lanserte Polaris en modell for å konkurrere med Ski-Doo Summit og Arctic Cat Powder Extreme. Polaris valgte å kalle den for RMK. «Rocky Mountain King» skulle ut å konkurrere i bakkene. Den var halvlang på 345cm og det som for tiden var grovt belte på 38mm. På denne tiden kunne du få den med dobbelsal og greier. Dette ble det dog fort slutt på. I 1999 kom RMK i nytt chassis med 51mm kam og 800cc motor. RMK’en begynte nå å sparke bra fra seg. 

undertegnede...
Undertegnede hadde selv en 2000/700 RMK. Jeg kan huske den som tung, men uhyre kvikk. 700- motoren som Polaris brukte i mange år, var uhyre sterk og solid. Dessverre endte denne RMK’en sine dager i en steinur like før påske 2007. Det var litt som i Åge Aleksandersens sang «Min Dag»: da hørt vi no bannskap, det singla i glass og Bjørn Eidsvåg kom ramlan inn(hallelujah)! I dette tilfellet ramla ikke Bjørn Eidsvåg inn, men de andre to tingene stemmer bra.

2002 med 383-belte
I 2002 kom RMK i helt nytt chassis igjen. Her skulle det ikke hviles på lauvbæra. Ikke bare kom den i nytt chassis. Brutus-belte på 383cm kom også med på kjøpet. Nå begynte vi å se konturene på hva som var i vente de neste 10 årene. Hvem kan vel glemme tilnavnene Vertical Edge og Vertical Escape?? Dette skulle altså virkelig være helt på kanten! Og kanskje litt over av og til. Det skjedde noe i 2005 hos Polaris. De så til en av sine konkurrenter og noe forsvant – lenkearmen. Arctic Cat hadde mangemangemange år tidligere fjernet dette anhenget. Nå fulgte Polaris etter. Det var allikevel kanskje ikke det folk minnes best fra 2005 RMK. En annen nyvinning så også dagens lys – nemlig 900twin motoren! For et beist og for et drag! Nå skulle Polaris nå høyder de ikke hadde nådd før. Nevnte vi at de på nytt byttet chassis dette året..!?

Assault
En sier at en ikke kan skape et behov. Et behov er noe vi alle er født med. Det vi derimot kan gjøre er å synliggjøre dette behovet. I 2009 gjorde Polaris akkurat dette. De lanserte Assault! En scooter så spisset som man aldri hadde sett før. Dette skulle være leketøy i dyp snø. Langt grovt og stivt belte kombinert med knallsolid demperpakke. Dette medførte at den kunne brukes enda hardere og råere enn nærmest noen annen scooter tidligere. Nå begynte det virkelig å lukte svidd..!

Pro-chassiset, en gave til menigheten
Det skjedde i det Herrens år 2011: Pro-chassiset ble født! For en gave! Et mer radikalt chassis hadde aldri sett dagens lys. Nyvinningene var så mange at det er for mye å gå igjennom i denne omgang. I 2013 kom der enda mer nytt med reimdrift som byttet ut kjededrift. Dette var en stor nyhet i scooterverden...og det er her vi er i dag.


Artikkel publisert i Atv & ScooterNorge 1-2014

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus