The best bookmaker bet365

Menu

Moonlights - Hodelykten som lager dagslys i mørke


Med sine overveldende 6000 lumen er dette hodelykt i sin egen klasse. Den har til og med egen vifte innebygd for å kjøles ned utendørs – påkrevd selv i minusgrader. Lumen er måleenheten for lystetthet. I vanlig fjernlys på bil har du ca. 2400. Dette gir en ganske grei pekepinn på hvor kraftig denne lykten faktisk er.

Hodelykt på scooter?
Hodelykt har sjelden vært et tema for scooterbrukere. Hva lys angår er det stort sett det som er montert i scooteren som er i tankene. Det er mange som er misfornøyd med sitt originale lys, og mange har ettermontert både LED- og xenon-kit.

Enkel montering
Tenk deg å slippe masse arbeid med ettermontering(!) Du trenger bare lime på et go-Pro-lignende feste på hjelmen, lade batteriet, og vips har du mer lys enn du noensinne kunne fantasert om. Dette er hva vi opplevde da vi testet denne lykten. 

Laget for ski/off pist
Som vil alle vet er vi velsignet med en lang og mørk vinter nord i Norge. Lykten er opprinnelig designet for å kjøre ski i mørket på lik linje som du ville gjort i påskesol. Lyktens designer har gjort mange forsøk med mange forskjellige lykter, men løsningen ble å designe sin egen lykt. Skreddersydd for akkurat de forholdene han utsetter seg for. Flere av de tidligere lyktene var nær ved å smelte på grunn av varmeutvikling. Vi kom i kontakt med Bjarte, en bergenser som har forvillet seg til Burfjord i Nord-Troms av alle plasser. Han driver Burfjord Sport og er en hardbarka skikjører. Ideen om en så sterk hodelykt kom av nettopp lysforholdene her i nord. Skulle han få til noen som helst fjellaktivitet ble det etter jobb i stummende mørke.

Ekstra vekt, ekstra lys
Batteriet er ganske stort, men passer i jakkens innerlomme. Vekt på hjelmen vil alltid være et tema under aktiv kjøring. Det blir fort slitsomt for nakken om du får for mye vekt på hodet. I starten kjentes lykten tung. Med sine 300g trenger du tid å venne deg til det. Til sammenligning veier et GoPro kamera 175g. Vår testhjelm veier 1250g og er ganske standard for en nyere scooterhjelm. Lykten bygger ganske mye oppover og anordningen kjentes ustabil. 

Lyse opp «nærområdet»
Med 6000 lumen og stor spredning på lyset, blir kjøring i mørket noe helt annet. Vanligvis under mørkekjøring har du kun scooterens lys som hjelpemiddel. Det blir fort både vanskelig å orientere seg og få oversikt over tilstøtende områder. Om du skulle bli ivrig å få skilett ser du absolutt ingenting. Trær blir vanskelig å unngå når du ikke ser de. Det viser seg etter hvert at lykten kan være til stor nytte for oss scooterfolk, på lik linje som skifolket.

Utvider scooterbruk
Du ser det meste rundt deg når du kjører i mørket. Mørket var plutselig et mindre hinder for freeriding. Heller en annen spennende setting å kjøre i.  Med Moonlight-lykten høyt plassert oppe på hjelmen har du lys forover selv om lyset fra scooteren stikker til værs. For den fødte entusiast vil dette være en god mulighet til å praktisere sin kjærlighet for scooterkjøring hele vinteren. Lys eller ikke lys.

BatteriBegrensning
Når lyset er sterkt kreves mye strøm. Selv om batteritiden er oppgitt til å være ca, 1,5 timer på 100% effekt, begynte lykten å miste piffen etter knapt 1 time. For scooterfolket vil en 12V-utgang vært tingen... Under testen slår det oss at denne lykten også kan være til stor hjelp for letemannskaper som trenger god oversikt for å gjøre jobben sin.


Artikkelen har vært publisert i Atv & ScooterNorge 3-2014

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus