The best bookmaker bet365

Menu

300hk ViperDemon

Vi hører det straks vi starter opp motoren. Her er noe på ferde. Den hissige Viper- lyden har fått noe nifst over seg, en demon, en sint demon.

Vi tester et virkelig ekstremt hjemmesnekret turbobyggverk. 300hk på en scooter er nok til å gjøre selv den mest hardbarka scooterfører litt skjelven i knærne. Her er det råskap fra ende til annen.
 
Kunder tok affære
Flere kunder hos Yamaha var faktisk tidligere ute enn hva Yamaha var selv med å lansere en lang Viper. Ideen om en lang SR Viper var nok den første ideen som dukket opp under dens lanseringer på verdensmarkedet.
 
Pop med Genesis-turbo
For mange Yamaha-fans der ute har det å utstyre den 3-sylindra 1049cc store motoren med turbo, vært toppen av scooterliv. Da Nytro enda var blant oss var det ofte MTX-utgaven som ble utstyrt med ekstra hester i stallen. I en 162” eller 153” utgave med grove kammer ga det mye ekstra glede å booste motoren, ofte opp over 300 HK.
 
Enda lenger takk...
Da SR Viper kom var det nok mange Yamaha-elskere som ønsket det nye chassiset velkommen. Flere i vårt nærmiljø her nord i landet gikk straks i gang med å forlenge XTX samtidig som motoren ble boostet.
 
SvenskeTurbo
En ombygging som er rå på alle måter. Vår testmaskin har nytt belte, nye skinner i understellet og en stor turbo direkte fra Sveriges beste turboutvikler, MC Xpress. Understellet består av samme komponenter. Det er kun byttet skinner for å flytte vendehjulene lengre bak for det 153” lange beltet. Ellers er understellet identisk med det originale XTX. Forstillingen er uendret, men eieren sier han planlegger å sette smalere A-armer for bedre side-hilling og skogsegenskaper. Skulle vi døpt denne scooteren ville det blitt XTX 153”.
 
Plutselig en hillclimb’er
Med en skiavstand identisk med Arctic Cat HCR på 106cm, har plutselig den aggressive crossover-modellen gått over i hill climb racer-segmentet. Denne ombyggingen tar faktisk med seg noe bra fra crossover-segmentet inn i en mer bakkeklatrende hverdag som ikke finnes i den nye 2015 line-up’en. Det er nettopp skiavstanden som blir spesiell. Ingen av de nye modellene har en slik sammensetning der både stabilitet og bakkeegenskaper er kombinert. Til sammenligning har den nye MTX’en maks skiavstand på 99cm og blir derfor mer vinglete i løypa (hvor den for så vidt ikke hører helt hjemme).
HCR er en modell som alltid har vært ment for bakkeløp, og i bakkeløp er det ikke snakk om sidehilling men stor fart gjennom svinger i motbakke. Når XTX blir lang får den brått egenskapene som ligner HCR, pluss noen hestekrefter i dette tilfellet.
 
StussEgenskaper på nytt nivå
Grunnen til at vi synes det er positivt med den ekstra stabiliteten er den rå kraften som skjuler seg i denne scooteren. Med 300hk tar det ikke mange sekunder før du har godt over 100km/t gjennom løypa. Da setter du pris på de ekstra cm mellom skiene. For med denne maskinen går det rett og slett styggfort. Skiene løfter seg uansett hvor fort du kjører i det du klyper på. Stusskjøring får en helt annen betydning med en turbo under huven. Uansett snø, skare, bakke eller flatt, så finnes det krefter for å løfte skiene. Av en eller annen grunne kjennes ikke denne scooteren framtung i det hele tatt(..merk deg det!)
 
Genesis - et godt turboemne
Yamaha kjenner Genesis-motoren godt og etter mange år med turbokunder, kan vi ikke lengre klage på turbolægg. Endringer er gjort med både tenning og giring for å gi scooteren mest mulig kraft også fra null.Dette er viktige endringer som bidrar til å gjøre denne scooteren enda mer brukervennlig og lettkjørt i utfordrende
terreng.
 
Ny styreGeometri
Hovedendringen som vi merker godt er styrets bevegelse. På de nye MTX- modellene beveger styret seg horisontalt. På 2014-modellen er bevegelsen skrå nedover i det du svinger, den minner derfor mer om Nytro. Den horisontale styrebevegelsen er nok noe av det beste, sett bort fra lengden som er gjort med de nye SR Viper-modellene. 
 
FAKTA
Standard SR Viper X-TX
Årsmodell: 2014
Turbo: mcx 270hk kit(Erik Marklund/Sverige)
-153 ice age rails,
- Heelclicker variatoroppsett
Belte: Challenger extreme m/64mm kam
Forstilling: M8-forstilling
(-ikke M8-forstilling montert enda under vår test).
Bak: M8 bakramme
 
Artikkelen har vært publisert i Atv & ScooterNorge 6-2014
back to top

Best bookmaker bet365 Bonus