The best bookmaker bet365

Menu

2370 scooterKm på 7 dager

Kirkenes – Sälen/Sverige

Se ikke bort fra at man både må være entusiast og velvoksen for å gjøre slike stunt. Men jammen fikk de scootertur. - Kall det gjerne guttetur, men for meg personlig var det en test av redskapen vi selger, sier teamsjef Ole Gunnar som er scooterselger hos Mc & Fritidssenteret på Kongsberg.
 
3x XF på tur
Ole Gunnar selger Arctic Cat og XF Crosstour var det selvsagte valg for alle 3 når de sendte sine scootere helt opp til Kirkenes lengst nord og øst i Norges land. Dit tok de seg selv flyveien for så å spore opp XF’ene sine. Det skal litt mot og litt galskap til med 237 mil foran seg i noe av det mest folketomme landskap som er å oppdrive i Europa. Og det midtvinters i snøkov & blæst…
 
- Nja, vi hadde jo utstyr med oss slik at vi skulle klare oss. Verst var det vel i deler av Nord-Sverige der det var dårlig merket og svært mye snø. Det virket ikke som noen hadde kjørt der i det hele tatt tidligere i vinter. Slik var det opp til 6 mil i ett strekk, sier Ole Gunnar.
 
Til tider ekstremt
Men de hadde da dårlig vær også.  Fjelloverganger med storm og snø og ekstrem tett tåke. Så tett at en måtte gå foran for sikre seg om at det ikke var et stup rett forut(!) – Vi måtte også kjøre deler av strekket nedover Sverige langs innlandsvegen fordi det ikke var mulig å ta seg fram i terrenget på grunn av mye snø, is og fullstendig gjensnødde løyper. Faktisk måtte vi snakke med lokalkjente underveis, legger teamsjefen til.
 
Vårløsning i sør
Dette er altså Ole Gunnars svar når vi spør om utfordringer underveis på en så ekstremt lang tur i ukjent terreng. – Generelt er nøye planlegging av ruten viktig når du skal på en slik tur. Siste del av ruten fikk vi ekstra utfordringer med åpne bekker, elver og myrer fulle av vann, legger han til.
 
Likevel: - En svært bra tur og vi sov innendørs i hytter hele veien. Scooterne fungerte etter plan. Litt lengre dager ble det enn det vi hadde sett for oss siden løypene til tider var så dårlige merket og været og føret såpass utfordrende, oppsummerer Gulbrandsen på tur.
 
Forbruk: 1,78/mil
Men vi fikk i alle fall testet redskapen og XF-ene skikkelig. Og det som er mest interessant: Forbruk. – ja, vi målte oss til 1,78/1,80 i snitt. Selv om vi alle hadde en liten pakkslede, var det lett kjøring, sier Ole G som nok syntes forbruket kunne vært litt lavere.

Klok & tilfreds
Av opplevelser ellers fra turen er det Finlands største innsjø Enare som sitter igjen. – Den er stor, vi så faktisk ikke land når vi var utpå isen der. Dessuten var vi overrasket over hvor mye folk og scootere det var i og rundt Levi i Finland, legger Ole Gunnar Gulbrandsen til. Vel hjemme i Kongsberg igjen. En opplevelse rikere og masse scooterkunnskap klokere(!)
 
Til norske myndigheter: - Det lar seg gjøre(!)
…og som et pek til Norges bemyndige menn & kvinner når løyper i sør står på dagsorden: - Denne turen vår viser jo at det absolutt lar seg gjøre å kjøre scooter i et løypenett i Sverige og Finland. Altså er det mulig også i Norge, avslutter vår friluftsmann fra Kongsberg.
---------
Rute Kirkenes – Sälen/Sverige
(Norge:)Kirkenes-Neiden-
(Finland)Inari-Pokka-Levi-
(Sverige): Pajala-Gälivarre-Arvidsjaur-Sorsele-Storuman-Vilhelmina-Dorotea-Strømsund-Storåbrrenna-Åkersjøn-Kall-Jarpen-Ljungdale.
 
 
 Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 6-2014 
back to top

Best bookmaker bet365 Bonus