The best bookmaker bet365

Menu

2015fokus: Lynx Xtrim SC 900 ACE

2015fokus:
Lynx Xtrim SC 900 ACE

En turmaskin som også duger utfor løype. En stort pluss er forbruk og et jevnt og godt drag uten overraskelser. Med 4-taktsteknologi får du driftssikkerhet. Også det teller når man står foran det store «Valget»,  2- eller 4 takter om jeg tør velge(!)
TastaturPilot: Brian Rundhaug
trim er velkjente modeller hos Lynx, nå både med 2- og 4-taktsmotor. 900 ACE er deres crossover-modell, 4-takter i 600 og 900cc med Rotax sin ACE-teknologi.  600 kan ungdommen mellom 16 og 18 kjøre, mens 900 ACE er for de «eldre» over 18...
 
I sannhet en allRounder
Selv om Xtrim 900 er en crossover hører modellen best hjemme på løype. PPS- understellet tar unna ujevnheter i ulike størrelser og den breie forstillingen gjør den stabil på løype. Blade-skiene styrer i tillegg bra. Om du ikke skal gå helt bananas i myksnøen, klarer du deg fint med denne maskinen. Den tar seg bra frem med det halvlange, halvgrove beltet. Du flyter fint på snøen og Blade-skiene fungerer bra også her. Disse skiene er rett og slett gode allround-ski.
 
Litt sånn for viderekomne…
Når man er ute i periferien med en 900 ACE motor må man minne seg selv på at dette tross alt er en 90-hesters 4-takter. Det er ikke en 800/2-takter som du bare klemmer gassen når du står midt i det. Med 900 ACE må du beregne – forutse sporvalg langt mer siden det tar noen «strakser» fra du klemmer, til det virkelig begynner å skje noe. Husk å ha aktivert «sportsmodus» når du er utfor løype(!)
 
«Sportsmodus» 
- Brp special
På nye ACE-motorer finner du 3 ulike modus-innstilinger du kan sette motoren i:  Sport, Standard og ECO. Det er ikke så himla stor forskjell på Sport og Standard, men setter du den på ECO vil du merke forskjell. Da har du plutselig mange færre hester tilgjengelig. For å illustrere forskjellen får du i ECO- modus kun 80 km/t i toppfart, mens Sport gir 120 km/t. Noe av det som gjør dette mulig er den elektroniske gassklypa på ACE-modellene (Lynx/Ski-Doo). Klypa er lett å klemme og ikke minst holde inne. Du blir ikke sliten i tommelen av å holde den inne over lengre tid.
 
økoGjerrig
ECO betyr naturlig nok også at du kjører økonomisk.  Drivstoff-økonomi hører med når en skal regne på hva en scooter egentlig koster. Sportsmodus overrasker i positiv forstand. Det er ikke mer enn 90hk under huven, men de drar til gjengjeld godt. Du kjenner at det er 4-takts drag. Ikke noe 2-taktskick, men likevel bra. Overraskende bra.
 
Førerplass for flexibruk
Førermiljøet inviterer mest til sittende kjøring. Styret er dog likevel såpass høyt slik at det ikke beror på noen problem å kjøre stående. Setet er passe smalt, og ikke så hardt som
hos de mer ekstreme. Det hjelper til over humper når både understell og setet demper. En smart detalj er kanten fremme på stigbrettene - en 5cm høy/ 15cm lang kant.
 
Vi kan ikke skjønne annet enn at dette er for å holde skoene inne på stigbrettene. Dette har vi kun sett på visse Lynx-modeller. Stigbrettene er i tillegg helt ok perforert. Om du kjører i dypsnø vil du nok likevel oppdage at snø samler seg.
Xtrim SC er utstyrt med KYB dempere i forstilling. Det forteller at scooteren skal tåle en del juling selv om det ikke er de råeste som KYB har å tilby. Men det er jo heller ikke noe poeng på denne modellen. REX 2-chassiset har en del morsomme løsninger. Batteriet på scooteren er lokalisert under bakdelen av setet. Her er det lett tilgjengelig samtidig som det bidrar til vektsentrering. "A Force Frame" finner du på mange Lynx-modeller - også Xtrim. Det at du ser stagene gå bakover mellom bensintanken og setet gjør at scooteren får en litt mer naken røff look. Helt Lynx!
 
Klikk deksler på
En annen smart detalj med REX 2 er klikksystemet for å få av dekslene framme. Isteden for stropper etc er det her en 4-kantet
gummiknapp - «PUSH» står det på den(!). Trykk inn, og dekslet løsner. Når du monterer sammen igjen klemmer du dekslet til du hører klikket, og jammen sitter dekselet  fast igjen. Smart løsning det og.
 
Kraftig oppgradert
REX-2 er virkelig en oppgradering for Lynx. I modellprogrammet for 2014 hadde kun Rave og Boondocker REX-2-plattform. Nå kommer den omtrent over hele linja. Det vil si alle modeller med «smalt» belte får REX-2. Vi sier smalt selv om det egentlig ikke er det. De har vanlig bredde på beltene, men i Lynx sin verden er det smalt. Normalbeltebredde for Lynx er vissnok 50 cm(!) Ellers er det en del nytt på 015-modellen: Høyere styreforhøyer med 16cm, høyere vindskjerm, 97,5cm sporvidde, superlett fingergass og radiator med vifte – pluss nye dekaler. Om behovet er en modell for variert bruk - ikke ekstremt, vil  Xtrim SC 900ACE kunne egne seg. Er dessuten drivstoff, komfort og driftssikkerhet et tema, vil denne modellen fra Finland kunne være et valg.


Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 8-2014
back to top

Best bookmaker bet365 Bonus