The best bookmaker bet365

Menu

16år, og ute på prøve

16år, og ute på prøve. 

Vi utfordret tre 16-åringer. Vi behøvde ikke lokke med snop. De kunne selv få kjøre egen scooter, og de var plutselig ikke vanskelige å be. Hva er det egentlig «ferskinger» bryr seg om. – Viktigst for meg at jeg har en scooter jeg mestrer å kjøre, sa Ruth Elin. Det kunne vel ikke sies enklere og klarere. Ruth Elin, Martin og Kristina er alle 16-åringer i år. Klar for scooterlivet, klar for å gi sine inntrykk og klar for utfordringer som alle rett over «fjortisalder» er.
 
TerningKast
Vi har med oss tre 16-årsmodeller som alle tre får prøve på omgang – bytte fram og tilbake sånn for å kjenne etter hva man setter pris på. For nettopp det er hele poenget med å ta med de tre på en liten tur: Hva setter de pris på ved en scooter de skal kjøre?
 
Når så inntrykkene ble samlet etterpå, var de ikke så ulike – i alle fall ikke når vi ba dem gi terningkast på de ulike modellene.  Det hører også med til vår lille test at alle tre endret på sine inntrykk underveis i kjøringen. Med andre ord er man ikke helt sikker - og ettersom de ble mer varm i trøya ble også terningkastene endret.
 
Bruk, og kast(terning)
En ting kunne de likevel enes om, modellene var forskjellig å kjøre og håndtere.  Polaris sin Adventure 550 får skryt for at den er så stødig. – Klart det, sier Martin, den er jo en touring og er helt grei og forutsigbar. Den skal jo være stødig. Rett nok det, men selv setter han MXZ’en høyest som den mest morsomme modellen å håndtere. Jentene kaster terningene opp i luften flere ganger og endre sine inntrykk underveis. Alle synes Adenture er så trygg og stødig, men så endrer inntrykket seg underveis når de blir litt mer trygg i løssnøen.
 
Jatakk, begge deler  - og alle 3!
Når vi så spør om hva de vil vektlegge om de fikk muligheten til å kjøpe sin scooter er svarene litt ulike. Ruth –Elins svar er kanskje det det mest direkte, og ærlige. – Jeg vil ha en scooter jeg mestrer å bruke. - Kanskje en slik Polaris, eller en Renegade, sier Kristina som i løpet av vår korttest helt endrer inntrykk av den korte MXZ-en.  Den er så morsom  å håndtere, sier hun. Martin har for lengst gjort seg opp en mening om at nettopp MXZ’en er den han ville valgt av disse. Kristina er like entusiastisk uansett modell hun kjører. – Jammen tror jeg at jeg også er blitt forelsket i Phazer’en også, sier hun og ler godt av seg selv.
 
Martin har gjort seg opp en mening dersom han fikk velge utover 16-årsmodellene: - Boondocker eller Pro RMK. Jeg har såvidt fått prøvd begge litt tidligere og de modellene kan man ha det mye morsomt med, utdyper han – med en aldri så liten touch av skråsikkerhet…  tøff er de jo begge også så det holder. Det hjelper på det og. Også jentene er helt klare på at den må ta seg ut også – den modellen de skulle velge. –Den må være lett å håndtere og se bra ut, sier jentene
innpakket i en liten
porsjon fniseri…
 
snøKos hele tiden
Men sånn totalt sett koser de tre 16-åringene seg halvt i hjel. Dette er dagen de setter stor, stor pris på. Midt i skoletiden og plutselig et pustehull i tenkingen på at de snart er ferdig på ungdomsskolen. Scooter må man ha, og lappen også…
 
..aller siste innputt:
- Ny forelskelse, MXZ’en,- nr. 3 på denne turen vår, sier Kristina hesblesende ide hun avslutter sin aller siste kjøretur før vi drar hjem.  Akkurat ja, spontane ungdommer men du verden så ærlige! Slik blir det når man er førstegangs-velger(!)Man må da få ta og kjenne på redskapen før man kan gjøre seg opp en fast mening...
..ikke?


--

Ungdommenes vurdering
Yamaha: 15 poeng
Polaris: 14 poeng
Ski-Doo: 14 poengArtikkelen har vært publisert i Atv & ScooterNorge 8-2014

 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus