The best bookmaker bet365

Menu

Er det lov å kjøre atv på belter i scooterløype?

Er det lov å kjøre atv på belter i scooterløype?

«Hei dere i redaksjon. Er det lov å kjøre atv på belter i scooterløype? Hva er i så fall konsekvensen å bli tatt, gitt at den er registrert som mc i tillegg til beltekit. Det er vel strengt tatt det samme som en snøscooter?»

Takk for mail Jørgen.
Dette har vært et tema i vårt bladmag for en tid tilbake. Slik vi nå kan forstå det etter våre norske regler, er det ikke lov. Du kan altså ikke kjøre en atv med belter i en scooterløype.
 
Fordi: -kun for scooter
En scooterløyper er nemlig en løype for snøscootere. Intet annet. Det hjelper ikke at det i Norge heter "beltemotorsykkel". En beltemc er nemlig en snøscooter konstruert for kun å kjøre på snø. Dessuten: - For å være en snøscooter må den ikke veie mer enn 500kg.
 
Saftig bot
En atv med belte er akkurat det det er  - en atv med belter som kan kjøres  på snø, men det er ikke en snøscooter likevel. Slik tror vi det norske regelverket er. Konsekvensen om du blir tatt er i samme bås som å drive det de kaller «motorisert ferdsel i utmark». Her er det jo ulike strafferegimer – fra ulike deler av landet. Men vær du sikker på at det vanker en skikkelig saftig bot – minst(!)
 
Beltekit
Dessuten: Vi er ganske sikker på at du må omregistrere din atv dersom du skal ha beltekit.  Er den fremdeles reg som vanlig atv/mc, kan du risikere å få en bot også for å ha feil registrering på ditt beltekjøretøy… Omregistreringen kreves fordi man mener at kjøretøyet får helt andre egenskaper enn med hjul – og dermed blir for et annet kjøretøy å regne.
 
Hund & atv
Mange trener hunder med atv og innbiller seg at man har velsignelse til å kjøre hvor man vil- bare fordi man elsker hundelivet(!) Tøv, det er like ulovlig å kjøre i utmark med atv under hundetrening som uten hund. Man må kjøre på vei eller stå på sleden  bak(med hjul?)
 
Aldri i scooterløype
Bare så det også er klart: Vanlig atv/sbs på hjul i en definert scooterløype er  ikke lov fordi en scooterløype er kun for kjøretøy som er definert som «snøscooter».
back to top

Best bookmaker bet365 Bonus