The best bookmaker bet365

Menu

2015fokus: MTX 153" vs. M7000 153"

2015fokus:
MTX 153" vs. M7000 153"

Forskjellene er ørsmå, hva ellers kan vi vel forvente – samme chassis, forstilling, understell og motor... men likevel - vi fant ulikheter da vi prøvde Nytro sin arvtaker. En modell som virkelig vil vekke interesse hos Yamaha-fans – de med spesielt øye for frikjøring. Med komponenter fra 2 produsenter er det klart at begge skal ha sin del av kaka. En veldreid dypsnøscooter har en bror fra en annen mor i M7000. Historien viser jo akkurat det – å blande gener fører ofte til svært så levedyktige individer(..!)
 
Nytt chassis: Nye høyder for Yamaha
Den største forskjellen finner vi i giring og gassrespons. Her bruker Yamaha og AC egne oppsett. Det er tydelig at Yamaha har best kunnskap om sin motor og dens ytelse. Når det er sagt skal Yamaha vise stor ydmykhet for å få plassere sin motor i et skikkelig mnt.chassis som ProClimb. Det er ingen tvil - det tar rett og slett Yamaha til nye høyder.
 
4-taktRos
Begge modellene er helt i toppen av hva du kan forvente hos en 4-takter beregnet for dypsnø og bakker. …OG selv om 4-taktsklassen er tyngre og hanskes med enn 2-taktere, begynner dagens motorer å få så kvikk gassrespons at du faktisk blir litt skuffet når du går tilbake på en 2-takter.
 
Chassis i fokus
ProClimb chassiset er litt tyngre enn konkurrenter som for eks Pro RMK som foreløpig holder vektrekorden (lavest). ProClimb er derimot spesielt med sin styrke og plassering av fører i forhold til motor og sentrering av masse. Selv den litt større 4-taktsmotoren får god plass lavt i ProClimb chassiset. Plasseringen av motoren gir et mer korrekt tyngdepunkt med hensyn til  håndtering i løssnø. De oppfører seg rett og slett akkurat som du vil.
 
Ener i mnt.klassen
Det finnes nok ingen andre chassis i mnt.segmentet som kan takle den store momentsterke motoren fra Yamaha like godt som ProClimb. Spesielt ikke om det blir snakk om å ettermontere turbo.
 
Allianse som virker
Ved fjorårets store nyhet, lanseringen av samarbeidet mellom Arctic Cat og Yamaha, forsto vi ut i fra resultatet at dette var noe som kom til å bli jobbet videre med. Ett år har gått, og i år ser vi virkelig omfanget av denne alliansen. Et samarbeid som etter hvert har utviklet seg til å omfatte de fleste segment og maskiner. I år som tidligere har Arctic Cat et imponerende antall maskiner når 2015- modellene blir sluppet. Hit til Norden tas kun et utvalg av det man mener markedet vil ha.
 
Ekstra muskelinnsats må til
Vekten på disse modellene er uoffisielt målt til 246 kg. Sammenligner vi M7000 med M8000 ser vi at den veier 20kg mer enn sin 2-taktsbror. 20kg er ikke stor vektforskjell. Kjører du M7000 med halv tank og M8000 med full har du eliminert den. Under kjøring får du inntrykk av at disse modellene er noe framtung, og vekten merkes godt om du virkelig prøver deg i bratt terreng med mye trær. I et slikt terreng er det helt vesentlig å skifte retning så fort som mulig. Det er absolutt mulig, men vi merker fort den ekstra vekten. Slik kjøring blir meget fysisk krevende.
 
..der 4-takt trives best
Tar du derimot ned vanskelighetsgraden et par hakk og trakter til litt mer åpent terreng, blomstrer disse 4-takterne. Skal du leke deg i dyp snø med hopp og dropp og rett  og slett bare ha det gøy, har du tatt et helt rett valg om du befinner deg på en av disse scooterne. Bratte bakker er ikke noe problem, men du vil helst dra mest mulig rett opp eller ned. De villeste sidehilling-linjene forbeholdes til 2-takterne. Om du ikke monterer turbo - da får pipen bokstavelig talt en annen lyd. Begge modellene er helt i toppen av hva du kan forvente hos en 4-takter beregnet for dypsnø og bakker.
 
Chassis som matcher
Med beltelengden på 153’’/kamhøyde 66mm, er dette modeller som takler mye snø og bakker. Både belte og understell er identiske, bortsett fra den ene demperen. Begge scooterne leveres med hel lakkerte rails og stag i understellet. Med spesialbyggede kjølere får snø og is få mulig
heter til å feste seg og påføre scooteren ekstra vekt under krevende omstendigheter. Her igjen ser vi et eksempel på at ProClimb helt klart er det rette chassisvalget når en 4-takter skal plasseres i mnt-klassen. Eliminering av is og snø vil under kjøring utjevne forskjellene til en 2-takter. Under testinger i ulike sammenhenger har ProClimb chassiset kommet bedre ut enn mange av konkurrentene når det kommer til å holde snøen borte fra understell og bakramme. M7000 og SR Viper 153 er ingen unntak.
 
2t vs 4t: Forskjellen minker
Selv om 4-taktsklassen er tyngre og hanskes med enn 2-taktere, begynner dagens motorer å få en så kvikk gassrespons at du faktisk blir litt skuffet når du går tilbake på en 2-takter. Gassresponsen er upåklagelig. Det er fortsatt et faktum at med en vekt på 246kg og en motorstyrke på 134HK er vekt/kraft ratioen mye lavere enn på en 2-takter med 160HK.
 
Begge nye modeller
Det skulle da bare mangle at ikke AC fikk sin egen mnt spesial med Genesis-motoren. «M7000» er navnet og den innfrir absolutt forventningene. M7000 er en helt ny modell for 2015, på lik linje med lanseringen av Viper MTX fra Yamaha. Hva er vel mer naturlig enn å ta både Viper og M7000 med ut for virkelig å sammenligne – disse så og si helt like modellene?
 
Huff så like...!
I silkemyk pudder, høyt oppe i Rocky Mountain prøvde vi disse spesialiserte bakkemodellene helt til det ytterste. Det er helt klart at de ligner, det blir faktisk vanskelig å finne noen store forskjeller. Her snakker vi så like komponenter at scooterne egentlig ikke burde kjennes forskjellig.
 
Skiller: understell & giring
Der vi finner forskjeller på disse modellene er i understellet og giring (variator og kjedekasse). Til alle Yamaha fans: Yamaha kjenner helt klart sin motor best og klarer å utnytte dens fulle potensiale. Der M7000 får overtaket er med et hakk bedre dempere i understellet. Fox Float 3 mot MTX´s Fox Float 2.
 
Parallelle kjøreopplevelser
Når vi tar inn over oss kjøreopplevelsen skiller det lite. Under normale fjellforhold er det vanskelig å kjenne forskjell på Fox 2 og 3. Den litt sterkere demperen vil gjøre seg gjeldene i den grad du ønsker å hoppe langt med scooteren. I humpete løyper vil nok Fox 3-demperne være noe mer responsiv og takle litt røffere behandling. Under slike forhold har M7000 absolutt en fordel.
 
Rask respons - x2
Chassis og forstilling er identisk så handlingen kjennes helt lik. Begge scooterne beveger seg lett fra side til side og svarer raskt og kontant på input vi gir. I år ser vi at styret beveger seg horisontalt på Viper, akkurat slik det har vært i en årrekke hos M-modellene. Dette er morsomme scootere som helt klart klarer seg godt i mnt-klassen med sine 135HK.
 
4-taktsMagi
Mange Cat-fans her hjemme vil nok helt klart sette stor pris på at de endelig kan få nyte godt av Yamahas sterke 4-takter. Trenden er satt for denne motoren, og turbomaskin er hva de aller fleste ønsker seg når de planlegger et 4-taktskjøp i mnt-klassen. Og som en selvfølge klarer ingen annen maskin å måle seg mot en fjellklatrer med 350 spreke hester i front. Vektproblemet blir irrelevant. At scooteren er framtung er like viktig som det siste blogginnlegget til Justin Bieber. Det solide og lettkjørte chassiset fra AC i kombinasjon med markedets mest potente 4-takter er og blir en vinnermiks du ikke kan fornekte.
 
Vi hyller resultatet!
For vår del testet vi de originale umodifiserte scooterne som begge produsenter kan være stolte av å presentere i sin lineup. Vi snakker om solide komponenter - både belte og dempere holder en svært høy standard. Alt satt sammen i en lett og stivt mnt-plattform som har alle de viktige egenskaper som behøver. Alt fra godt uthullede stigbrett til en bra plassering av fører. Da sitter vi igjen med en scooter klar for dine villeste drømmer om fjell, sol, pudder og bakker. Høres det ut som «tatt fra en brosjyre»? Nja, men vi fant på den akkurat nå. Den duger!
 
Gassrespons skiller
Til å være 2 så like scootere har begge produsentene gjort detaljene og fargene så ulike de har maktet. Fargevalgene skiller grovt. Det samme gjør vindskjermen. Men den største merkbare forskjellen er likevel gassrespons. M TX er helt klart kvikkere og mer spenstig i sin akselerasjon enn M7000. Forskjellen er igjen ikke stor, men den merkes. 


Artikkelen har vært publisert i Atv & ScooterNorge 1-2015
back to top

Best bookmaker bet365 Bonus