The best bookmaker bet365

Menu

ATV / SBS: Langtur med RZR 570

 

ATV / SBS:
Langtur med RZR 570
 
RZR 570 overrasker. Først og fremst er det kjøreopplevelsen som fort kan ta overgang til entusiasme før du er vel hjemme igjen. Sbs-modeller nærmere seg atv-modellenes fortreffeligheter. RZR 570 er en av dem som må ta «skylden».
Vi kommer stadig tilbake til denne ulikheten mellom sbs og atv. Polaris sin RZR 570 er et spesielt godt eksempel på fenomenet: Denne lille «bilen» gir en trygghetsfølelse og komfort som ATV ikke kan matche. Du sitter godt plantet i solide stoler med god sidestøtte. Passasjeren har et godt håndtak for de mer humpete turene. Disse små SBS-modellene har stort potensial. Terrengegenskaper i slekt med ekte ATV, men større lastekapasitet og god plass for to voksne.
 
16årsGlede
Grunnet lovverket i Norge må denne registreres som traktor og kan derfor brukes selv av ungdommer i husstanden. Som 16-åring har du muligheten til i alle fall å føle deg myndig i den kvikke SBSén fra Polaris. Motoren er det som imponerer oss mest. 570 med EFI gir krefter i massevis. I følge Polaris klarer denne 0-56 km/t på fire sekunder. Vi derimot kommer i følge loven bare opp i 40, men dit går det fort. Dersom du skulle være uheldig og fjerne en liten «spjong og en svosj», klarer RZR faktisk 90 km/t etter vei. En hastighet som er imponerende for den lille 570-motoren. Kraften er der helt fra start, og vi overraskes over hvor sterkt momentet er, forhandleren forteller oss at selv en 800 cc ATV vil ha problemer med å parkere RZR 570
 
Minsten i familien
RZR 570 er den minste versjonen i RZR-familien, en såkalt «trail-utgave». Som en blanding av de mer sportslige High Performance RZR og arbeidsjernet Ranger, serverer RZR 570 en god porsjon fra begge. RZR 570 stortrives når vi kjører litt aggressivt innover fjellet. Den sterke motoren tar deg raskt opp i fart igjen etter kvikke nedbremsinger i svingene. Bremsene er upåklagelige, rask og kontant med en styrke som helt klart er stor nok for å få ned farten.
 
konstruksjonsKrøll
Vi var ikke helt fornøyd med at bremsepedalen var plassert ca 20cm nærmere foten din enn gasspedalen. Utformingen her burde vært annerledes. Foten måtte flyttes langt for å nå bremsen. Dette kunne fort blitt ubehagelig ved en eventuell nødbremsing.
 
Ja takk: mykere oppsett takk!
Til å være en kombinasjon mellom sportslig turmaskin og et nyttig redskap for de fleste jobber, er vi ikke helt tilfreds med demper-oppsettet. Fjærene virket alt for stive. Den myke opplevelsen over stokker og stein som mange ATVér leverer, får du ikke på RZR 570. Mykere oppsett betyr også at terrengegenskapene forbedres. Slik lar man også dekkene jobbe på en mer effektiv måte i terrenget.
 
Hunting rally
Demperne fungerer derimot godt når du øker hastigheten og kjørestilen blir mer lik rally Dakar enn en rolig jakttur innover Finnmarksvidda. Det er virkelig gøy å kjøre aktivt (rally) med RZR 570, den er kvikk gjennom svinger, lett og kontrollere og rask opp i fart. I tillegg har den et lavt tyngdepunkt siden motor og drivverk sitter helt nederst i ramma. Ved denne typen kjøring passet demperoppsettet ypperlig. Vi opplevde lite vugging og ingen krenging gjennom svinger og et meget godt grep på den steinete gamle grusveien. Vi sitter altså igjen med et godt inntrykk etter en langtur med RZR 570.
 
Selve dashbordet er enkelt og oversiktlig. Du ser tydelig hvor fort du kjører via den analoge viseren. I tillegg er det et lite display som forteller om gir og kjørelengde. Inn/utkobling av 4x4 er knappstyrt midt på dashbordet - bra plassering som gjør den svært lett tilgjengelig. Du kan til og med få sidemannen til å trykke om du selv er opptatt med kjøringen. Og ja, du kan skifte mellom
2x4 og 4x4 når du vil hele tiden. Slik opprettholdes fin flyt i kjøringen.
 
Humørsyk traktor
Med sine 570cc  og en sylinder leverer den en motorkraft som imponerer. RZR byr på både lek og moro, men bytter fort over til et mer seriøst lynne om det skulle være påkrevd. Fortjener den statens vegvesens karakterisering som traktor? På mange måter ja, en minitraktor for småbruk. For den profesjonelle er dette absolutt et hjelpemiddel til å få utført mangt et arbeidsstykke, både som bonde og vedhugger. Og det beste med den er dens sportslige preg som kommer fram i en kvikk motor og et stilig design. Det hjelper godt på sportsligheten at RZR har IRS/uavhengig fjæring bak. Dette gir en stor fordel når du ferdes utenfor opparbeidet vei. Du har godt grep uansett hvor hjulene måtte befinne seg.
 
Dravillig
Den momentsterke motoren vil aldri ha problem å trekke henger eller andre redskaper. Bak førerhytta finner du også et meget anvendelig lasteplan hvor alt i fra gjerdestaur til nødproviant får plass. Lasteplanet har en maks kapasitet på 136 kg som gir stor fleksibilitet i valg av arbeidsoppgave, eller utstyr for turlivet.
Dette er en side by side som er registrert som traktor, noe som medfører beltepåbud og en sperret hastighet på 40 km/t. Det som ikke er påbudt er hjelm, selv om den kan være nyttig for varmens del.
 
Langt på 1 tank
Etter en 4 mil lang tur innover Finnmarksvidda på dårlige traktorveier og mye bakker, hadde vi kun brukt under halv tank. Vi fikk inntrykk av at den var meget rimelig i forbruk. Et effektiv EFI-system på en høyteknologisk 4-takter gir den forholdvis lette RZR lang kjørelengde på en tank. En lang kjørelengde gir store fordeler både når det kommer til fritid og arbeidsoppgaver. Dette er en stor fordel med å velge en 570 kontra en av de større motorene. Du kommer langt på en tank og slipper å bekymre deg over å kjøre den tørr, i tillegg er det bra for miljøet.
 
Bakkeklaring, tja…
Demperne kan virke som de er litt stivt satt opp, turen kunne blitt mer behagelig om oppsettet hadde vært litt annerledes.
Vi sitter lavt, og til tider kan steiner og andre lumske tusser skrape i bukplaten.
 
 
Selv om dette er en Side by side, som mange kanskje mener ikke helt er en fullblods ATV, burde klaringen under vært høyere og vi skulle gjerne sett RZR 570 utrustet med større dekk. Ikke bare på grunn av bedre bakkeklaring, men samtidig kunne vi fått litt bedre flyt i myr og utfordrende terreng.
 
MotorMoro
Motoren imponerer stort. All den kraften og lynrask akselerasjon. Hvordan er det mulig på en 570? Polaris sier selv at den er helt på nivå med en 850 når det kommer til akselerasjon. Du slette tid, det kan de jammen ha belegg for der i huset..! 

 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus