The best bookmaker bet365

Menu

2015fokus: BoonDocker DS 3900


BoonDocker DS er fortsatt litt crossover - flerbruks. Den ramler heller ikke fra hverandre om du er litt rampete med den. Den er enkel å få med deg dit du vil - legge på siden og eventuelt forme en liten doughnut i dypsnøen. 


Scooteren tar deg dit du måtte ønske og har mot til. Glem ikke å snu i tide heller. BoonDocker DS er retningsstabil på løypa og sporer ikke. Om du liker god fart i kurver er det bare å klemme på. Altså litt crossover & fleXi...

...også løypemodell
Her er PPS2-understell med Kyb-dempere. Justerer du dem etter kjørestil og vekt, vil du få en opplevelse på løypa. Den føles i tillegg trygg i god fart. BoonDocker’en sluker alt av humper og fanger opp alle støt. Dette er spesielt viktig om du skal dra på i løypa. Enda viktigere om du skal langt på tur og du ikke ønsker å komme frem med halvparten så lang ryggsøyle.

En fulltreff
Lynx BoonDocker ble presentert i 2011 og ble straks tatt imot med åpne armer. Lynx har ikke for vane å lage bakkescootere. Det er kanskje ikke så rart siden Finland absolutt ikke er noen fjelland. De prøvde seg for en del år siden med Ranger Mnt. Det må vi vel kunne strekke oss til å si at bare var en begrenset suksess. Ikke helt uventet fikk ikke Ranger Mtn være mer enn et par år på markedet før det ble produksjonsstopp.

Tok grep
Før 2014-sesongen fant vel Lynx ut at de måtte ta visse grep for å henge med i hillclimb-klassen. Dermed kom REX 2. Og for de som har traktert forrige chassis, REX, kan nok samtlige være enige om at denne oppgraderingen var både ønsket og nødvendig. Borte er nå de firkantede Lamborghini Countach-linjene, og man sitter igjen med en smood Ferrari 458. Om dere ikke klarer å se for dere dette, er det bare å google.

Vektsentrering
REX 2-chassiset har en del morsomme løsninger. Batteriet på scooteren er plassert under setestussen. Ikke helt dumt det. Det er da tilgjengelig og sentrerer vekta. A Force Frame finner du på mange av dagens Lynx-modeller, også BoonDocker. Det at du ser stagene gå bakover imellom bensintanken og setet gjør at scooteren får en litt mer naken røff look. Unikt Lynx. 

Ny vri
Lynx har laget et passe spesielt låse-/klikksystem på REX 2-plattformen. I stedet for stropper har man gummiknapper. Trykk inn til du hører klikk og dekslet løsner. Når du monterer sammen igjen klemmer du dekslet inn til du hører klikket og dekslet sitter fast. Nytenkende, skryt for det!

SjåførRos
Setet er passe hardt og du sklir ikke og sittestillingen er utmerket. Passe høyt. Bra vinkel i knærne. God plass til beina. Bra stigbrett som er brede og er skikkelig godt uthullet, slik at snøen forsvinner underveis og ikke blir til is. Styret er passe høyt så du enkelt kommer opp i stående stilling som kan være bra når du er i dypsnøen og kan gjøre jobben enklere for deg å manøvrere scooteren.

Flexbelte
Boondockeren har 154" belte PowderMax FlexEdge  - 40,6 x 392,3 med 6,4 cm kam – og altså med bøy i kanten(flexedge). Det samme beltet som står på Ski-Doo Summit. Ikke syyykt langt, men absolutt langt nok. Det grove beltet fungerer perfekt i dypsnøen. Maskinen flyter kjempefint på sitt lange belte og Blade ski. Skibredden er 90 cm, og kan justeres ut 4,2 cm. Det er blant annet vesentlig smalere enn RMK Assault, som er en av dens argeste konkurrenter. Dette gjør at du manøvrerer svært enkelt i dypsnøen. 

Air-time:YES!
KYB-demperne og PPS2 understellet er laget for å tåle hopp&dropp. Dette tåler Boondockeren uten noen som helst problem. Du har full kontroll på scooteren i lufta også. Vi fikk prøvd den opp noen bratte skavler. Det gikk rett opp. Og vel så det. Kan du si: AIR TIME..? Ikke glem: «what goes up, must come down»!

Rotax Kraftsenter
Fremdrift er kjente Rotax 800R E-TEC. E-TEC teknologien er for lengst akseptert og har bevist kraft og miljøvennlighet. Scootermotor og bråk var en gang i tiden sett på som en og samme greie. Ikke nå lengre. Du hører så vidt motoren når den er på tomgang. Men slapp av, når du slipper løs de over 150 hestene skal du få både høre og kjenne på f...skapen som ligger under huven. Motoren er sterk på hele registeret. Spesielt på mellomregisteret. Muligens er lavere giring en ide for å få et sterkere lavregister. Men det er opp til din kjørestil og bruksområde.

RER-must
Revers er must og BoonDockerens RER er elektronisk - et utmerket hjelpemiddel.  Om du ikke har satt deg fast minst 2 ganger i løpet av turen, har du ikke prøvd hardt nok og kunne like gjerne blitt igjen hjemme. Å fjerne revers, slik flere gjorde tidligere, er ikke noe bra triks for å lette vekten. Nå er vekt ikke noe tema uansett med hensyn til RER-teknologien siden konstruksjon ikke krever ekstra deler, men bare "snur" retning. 

Infopanel for framtiden
Instrumentene på maskinen er nymotens BRP. Alt er plassert med omhu. Betjeningen er enkel og alt er således forseggjort. Du har god oversikt fremover, men her er det ikke snakk om særlig vindskjerm. Bak den innbilte skjermen finner du et oppbevaringsrom som er flott å ha småting i. Bak der igjen et flatt instrumentpanel som er laget sånn for at du skal kunne se på det når du er oppreist. Hvem sitter vel og kjører i 2014?


Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 1-2015

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus