The best bookmaker bet365

Menu

2015fokus: Polaris RMK Assault 800

Artikkel publisert i tidligere utgave av Atv & ScooterNorge:

Assault 800

Beltet er det som gjør Assault til Assault. Med sine brede og kraftige knaster vil denne scooteren ha like godt grep i løypa som i puddersnøen. 015-modellen av denne scooteren byr på kjøreglede for deg som ønsker noe usensurert rått - rett fra butikken.

eXtreme
RMK Assault har gjennom årene blitt en svært godt kjent modell her i Norge. Grunnen er nok dens svært aggressive tilnærming, med et ekstremt belte og solide Walker Evans klikker-dempere. 

Klar til kamp!
I kjent stil serveres vi en scooter som setter seg i respekt ved første øyekast. Du ser at dette er en scooter for de hardeste påkjenningene. En scooter bygget for konkurranse, eller de tøffeste guttene i fjellheimen. De som ikke tenker at en skaredag er uten muligheter, men heller drar opp for wheelis og lange hopp, og like gjerne kjører opp en isete bakke som en pudderbakke.

Den originale BackCountry
Assault var først ute med å definere en klasse som i dag er blitt svært populær. Klassen vi snakker om er selvfølgelig «backcountry/boondocking». Da den kom i 2008 fikk vi presentert en leken scooter med ekstreme kammer og dempere som helt klart var beregnet for store hopp. Den første Assaulten var kun i 146-lengde, og var svært ivrig  på å få opp skiene. Årene har gått og mye har skjedd både med kjøremønster og scooter. For 2015 kan Polaris skilte med en maskin som absolutt bør ligge høyt opp på ønskelista for alle boondockere og freekjørere!

2 versjoner, 2 beltevalg
Assault leveres i to versjoner, en med det velkjente Competition 2.125 (Assault-beltet) og beltet som driver Pro RMK. Det trasige er at denne muligheten får du ikke i Norden. Det er kun for markedet i USA - foreløpig. Forskjellen mellom disse beltene er kamtykkelse. Beltene er i teorien beregnet for to forskjellige kjøremønstre  - på denne måten: 

1: ProRMK-belte
Pro-beltet har mykere kammer som ikke graver seg ned i snøen, men isteden skaper flyt og framdrift.

2 Competition/Assault
De stive kammene i Assault-beltet har en helt annen innvirkning på snøen. Disse kammene har en større tendens til å grave bakenden på scooteren ned i stedet for å flytte den framover når snøen er på sitt dypeste. 

Altså: Med litt mykere kammer klarer Pro-beltet å balansere graving og framdrift på en bedre måte. Competition - det ligger i navnet. På et område hvor Pro-beltet absolutt ikke har noe å stille opp, stråler det rett og slett av de konkurranse-innstilte egenskapene hos Assault-beltet. Det er på hardt skareføre - isete bakker og løyper. Her er Assault i sitt ess! Selv om grepet er upåklagelig, er det helt tydelig at Pro RMKs belte flyter bedre i dypsnø enn det Assault-beltet klarer. På grunn av de store grove kammene har dette beltet en større tendens til å grave seg mer ned enn det spesialiserte på Pro RMK. Grunnen til dette er at kammene ikke bøyer seg, uansett hva du gjør eller hvor du kjører. 

99,1cm vs 105,4cm
Assault har bredere forstilling enn Pro RMK. Bredden i kombinasjon med et spesielt belte, gir overraskende løypeegenskaper som få dypsnøscootere kan matche. Med en slik skibredde og beltelengde, er dette den første Assault-utgaven som klarer å kombinere dette så bra. Skibredden er også med å skyve Assault inn i en annen klasse enn sine mnt.slektninger. Du får helt klart mer stabilitet både i løypa - og om du skulle delta i bakkeløp. Bredden mellom skiene bidrar også til mer stabile landinger under hopp og dropp - som er en av primærområdene for den bruk Assault 800 er tiltenkt.  

Unikt belte
For det norske markedet og i Norges fjellheim vil RMK Assault være et særdeles godt valg. Hovedgrunnen til det er det helt spesielle beltet. Helt enestående i sitt slag i en serieprodusert scooter. Måten det kombinerer feste og stor kamhøyde på, er helt spesiell. 

Ja takk, alt i ett!
Kjørestil er avgjørende for valg av scooter. Det smarte er å velge en scooter som gjør deg til best mulig fører, og best oppfyller de kriteriene som du ønsker. Med Assault blir det litt vanskelig å sette den i en klasse på grunn av sin allsidighet. Det er nok mange kjøpere av denne som ønsker det råeste og fortsatt kjører mest i løypa. 

Dekalene er rå, ferdig prutet. Gråfargen i dekalene går stilig ut i hvit, og hele fronten har en stilren match av farger som absolutt fanger blikket. 

Special: Kjede & belte
RMK Assault beholder den troverdige og solide kjedekassen. PRO Rmk har nå hatt reimdrift i stedet for en vanlig kjedekasse et par år. Kjedekassen og beltet er den største forskjellen på disse to modellene for 2015 hvor Pro RMK også oppgraderes til Needle-dempere fra Walker Evans. Den «gammeldagse» kjedekassen er helt essensiell, og er i stor grad med på å gi Assault dens særpreg. Selv om kjedekasse er en etablert komponent, er det også det som gjør den bra. Her finnes ingen ny konstruerte deler som plutselig kan være det svake ledd. Den gode gamle kjedekassen er ekstremt sterk, i konkurransesammenheng er belastningen og påkjenninger på sitt ypperste. 

KjedeKjedelig, men holder
Kjeden er den mest kritiske delen i drivlinjen, hit kommer kraften først. Beltet spinner på is, plutselig finner du grep i fastere snø, og gir full gass. I det sekundet kraften når beltet, vil belastningen være så stor på kjede og drivhjul at det ikke finnes rom for feilmargin. Spesielt i bakkeløp hvor turbo er et utbredt «problem».   

Assault laget ny klasse
Naturlige konkurrenter for Assault er HCR og Skidoo Freeride samt Boondocker fra Lynx. Med Assault var Polaris først ute med en modell i denne klassen før de andre produsentene fulgte etter. Man så en nisje som de andre fulgte på. Mer allsidig enn en kort scooter, men uten å miste løypeegenskaper. Mer solid enn en bakkescooter uten å miste dypsnø egenskaper. Selvfølgelig er dette en sannhet med kompromiss, men Polaris lyktes å lage en maskin for de som ville ha mer luft under seg og bedre tak på alle typer snøføre.

The classic backCountry
I dag, 7 år etter, lever Assault-ånden i beste velgående. Det er helt tydelig at de gjorde noe rett da de utstyrte modellen med cross-beslektede dempere. I dag følger de fleste med på denne utviklingen: Det har faktisk resultert i at Pro RMK endelig er utrustet med de samme demperne. 

Assault er en modell helt innrettet mot backcountry-bruk - en kjørestil som ble «oppfunnet» med introduksjon av den første Assaulten: Hopp, dropp og en aktiv kjørestil føles helt naturlig som del av kjøringen med en Assault.

Hillclimb, ja takk
Polaris ønsker å gi valgmuligheter så det kjennes. Som hillclimber og trimentusiast finner du her kanskje de aller viktigste muligheter - med kombinasjonen Pro-chassis, 800-motor, Competition- eller Pro-belte - pluss kjedekasse. Det mest sentrale er kjedekassen. Skal du nemlig ha turbo eller annen trim, blir kjede å regne som et must. I alle fall om du ønsker å delta i hillclimb. Som nevnt er kjedekasse sterkere og mer mottakelig for påkjenninger enn Quick Drive-systemet på Pro RMK 800 163/155 og Pro RMK 600 i 2015.... you bet!


Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 2-2015

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus