The best bookmaker bet365

Menu

2015fokus: Freeride 154" 800R E-tec


Freeride har fått en hærskare av fans som tar freedride-begrepet på ramme alvor og bruker den til akkurat det den er ment for: fri skogskjøring i alle typer terreng & snøforhold.

Mye av det som gjør Freeride til den interessante modellen den er, er kombinasjonen av egenskaper. Vil du opp fjellsider, leke i pudder, hoppe langt, kjøre fort gjennom løypa, osv. Ditt valg! 

Free-to-ride
Modellen sitt særpreg er nemlig å ikke være for superspesialisert. “Freeride” - du kan også tolke det dithen at du står fritt til selv å velge hva & hvor du ønsker å bruke den – free to ride wherever you may go.... 

Don’t change a winning...
Ved lanseringen av fjorårets Freeride fikk vi se en helt ny modell i nytt chassis. Freeride 800 for 2015 kommer i stort sett lik versjon som i 2014. Ikke at det er negativt, snarere tvert i mot. Nettopp derfor vil nok Brp ha Freeride akkurat som den er. Fjorårets endring var så omfattende og ikke minst så bra, at det ville vært kjedelig om denne maskinen skulle endres så fort. Selvsagt endrer man ikke bort en modell som umiddelbart blir en suksess. Det er både hodeløst og dårlig butikk i det....  

Passer markedet
I tråd med kundenes ønsker, passer denne scooteren helt klart dagens marked. Salgstallene taler tydelig for at det er freeride-modeller som selger - hos samtlige produsenter.Det nye store har blitt frikjøring der kreativitet og mot setter grenser. 

Vågal look
Den største endringen på årets modell er faktisk fargen(!) 2014-modellen kom med en helt spesiell fargekombinasjon. 2015-modellen tar dette videre og fortsetter å små-sjokkere. Den skiller seg helt klart ut. Med såpass dristige fargekombinasjoner som kun en Freerider kan komme seg unna med, blir den et blikkfang med sine lilla ski og mantagrønne lakk. Den er rimelig rå i sitt uttrykk.

Flere lengder
Den lengste Freeride-modellen har en beltelengde på 154``. Det passer perfekt til frikjøring. Går du opp en belte-lengde til 163``, blir det i lengste laget for utfordrende hopp og trange passasjer. 154-lengden er mer allsidig og absolutt lang nok til dager med mye snø. Men du får den derimot i både 137 og 146-lengde. Altså enda mer lettkjørt og leken. Det er helt rett å tilby Freeride med 154-lengde som “verstingen” i familien.

“RF D.E.S.S” key
Dødmannstroppen er redesignet og trenger ikke lenger "metall mot metall". Med det nye designet sette nøkkelen raskt på et lite kulehode og sender en radiofrekvens til scooteren. Nå trenger du ikke bekymre deg for dårlig kontakt og pipelyder.

Chassis som passer
Freerides chassis er “REV-XM”. Det samme som Summit X er bygget på. Dette er uten tvil et kompetent chassis for akkurat dette segmentet – freeride- kjøring. Føreren er fokus i utformingen: Det blir spesielt merkbart når du står på de solide stigbrettene. De er uthullet slik at snø og is lett forsvinner samtidig som de har grove tagger for at du ikke skal skli. 

Hopp i vei
Demperpakken Freeride er utrustet med, er de nå velkjente KYB PRO 40 R -justerbare. Samme dempere som fjorårets. De gjør jobben like godt på årets modell. Dette er dempere av høy kvalitet som tar godt unna humper og hopp uten at det føles som scooteren skal knuses. Mang en fullblods mnt.modell har litt for svake dempere om du ønsker å hoppe. Slik er det ikke for Freeride. Hopping er en av styrkene hos Freeride i alle lengder. 

Flexi-Free-ride
Kjøreegenskapene er solide. Mange dypsnømaskiner med sin smale forstilling kan bli vinglete på løypa, Summit er et godt eksempel. Summit er så spesialisert for sitt bruksområde, at den ikke egner seg særlig i svingete løyper. Sammenligner vi for eks. Summit og Freeride, er det to vidt forskjellige opplevelser gjennom løypa. Freeride har bedre dempere og større sporvidde. Freeride er tiltenkt mer variert kjøring. Den bærer da også preg av et mer cross-inspirert image. 

Stiv så det holder
Beltet fortjener også ros. Med sin stive gummiblanding vil selv ikke de 63,5 mm høye kammene bøye seg nevneverdig selv under krevende forhold. Så høye kammer sørger for suveren padlekraft i mye puddersnø.

Lettstartet, veldig lett...
Freeride kan by på fordeler som den er ganske alene om på en 2-takter. Freeride leveres med El-start, og ikke helt som når andre 2-taktere leveres med el-start: Freeride har nemlig ingen snorstarter. En litt drastisk endring, javel - men vi er glad i el-start på frikjøringscootere. Du sparer krefter som du mye heller vil bruke på å unngå det neste treet. Men uten snorstart kan du få problem dersom batteriet plutselig er flatt. Ikke i pose å sekk med andre ord(!) 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus