The best bookmaker bet365

Menu

Slede-buss & USA-pulk


Trysil Snow System er importør av Norges kanskje mest spesielle serieproduserte maskin på snøføre – Alpina Sherpa. Men de har også noen helt unike sleder  - en «sledeBuss» og personsleder «made in USA».

«Bussen» finnes i 2 utgaver, en 6- og en 9-seter. Navnet på sleden er Alpebuss og dermed knyttet til scootermodellene de selger – Alpina Sherpa. 9-seteren har også "frontrute". Begge sledene er altså laget med det for øyet at de skal trekkes av en Alpina-modell. Det er snakk om heftige saker her og prisen er også litt sånn til å bli passe skremt av – 62.000,-/75.000,- 

Finns et marked
Begge disse bussene er selvsagt ment for persontransport. Klart der er et marked der ute for slike spesialiteter. - Faktisk er det et bra marked der ute for slike sleder. Men enn så lenge er det ikke god nok butikk, sier Thomas Bronken hos importøren og utdyper at sledene er så dyre å importere at det blir lite fortjeneste. Men de har planer selv og – kanskje kan de på sikt få til en egen produksjon der man klarer å produsere et rimeligere sledeprodukt.

Made in USA
Men Trysil Snow System har også en annen slede – og den er amerikansk. Heller ikke de er i det rimelige skiktet - Snowcoach MPV og Coach 685. MPV er størst, helt lukket og med eget varmeapparat. 685 er litt mindre kostbar og litt mindre i størrelse og levers uten varmeapparat. Men like fullt helt lukket. Bronken forteller at de har solgt også slike sleder, men prisen er ikke konkurransedyktig mot de andre merkene på markedet. Men tøffe er de i alle fall – sikre og med ordentlig dør.

Offentlig eid
Trysil Snow System ble etablert i 2013 og er en videreføring av Norimport og datterselskap av Tepas Personal. Foretaket er offentlig eid av Trysil og Engerdal kommune sammen med Hedmark fylke. Tepas-foretakene har 45 ansatte og omsatte for 63mill i fjor. Scootersleder og salg av Alpina-scooteren er liten sammenlignet med at de driver utvikling av egne produkter. Dette er produkter nyttet til sporsetting og preparering av skiløyper. 

Ny norsk slede?
Siden foretaket allerede har en utviklingsenhet, kan vi kanskje snart se egenproduserte scootersleder…? Vi tar gjerne i mot en ny norsk scooterslede. Gyv på i Trysil!


Artikkelen har vært publisert i Atv & ScooterNorge 4-2015

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus