The best bookmaker bet365

Menu

El.Cat i Bearcat-pels

Den er her, elCat med el-drift. Ikke bare det, chassis er «ordentlig» - en Bearcat som ellers er prikk-lik sin bror med forbrenningsmotor. Jammen kommer ikke scooteren fra Østerrike! Ikke kinaputt, ikke USA-made. «Snøscooteren blir grønn» - sier de i sin markedsføring av el-scooteren i Østerrike.  

En grønn en…
Det kan jo ha en dobbeltyding siden de har alliert seg med et Arctic Cat-chassis, men mest er det nok myntet på at det er et nullutslipps-kjøretøy. Den første produserte i bransjen. Men så er det altså Cat-importøren i Østerrike som har laget denne el-drevene Bearcaten. Mannen er selv elektroingeniør og har stått for å byttet ut til eldrift med batteripakke.

Østerrike
For oss litt underlig at den første el-scooteren skulle komme fra Østerrike av alle land. Nå vet vi jo at Brp/Ski-doo/Lynx er skrekkelig tett på Rotax – som er et selskap hjemmehørende i Østerrike. Allerede i 1962 lagde de sin første snøscootermotor – for en Skidoo-modell, men selskapet ble etablert så tidlig som i 1920. Med andre ord har man altså kultur i Østerrike på å lage motorer for scooter – og så plassere dem i et chassis fra det amerikanske kontinent(!) 

98hk/5mil
iCATpro13 ZE er den «elektriske» betegnelsen på denne snøscooter med batteridrift. Av tekniske spesifikasjoner ser vi at dette ikke er skremmende. 5 mils rekkevidde er vel den mest interessante og 98hk. Ikke galt det. Vi er jo litt spent på batteripakken som ikke kan være altfor stor siden de har fått plass i et scooter-chassis. Klart dette er interessant for bransjen. Dessuten er det svært så ventet at noe slik måtte komme. Batteribiler er for lengst en realitet. Utfordringen for scooter er jo vekt, batteristørrelse og ikke minst rekkevidde/effekt. 

Nå kan det se ut som man er i ferd med å knekke koden. Spennende, men vi må beholde forbrenningsmotoren og utvikle den videre. For all det – både 4- og 2-takt. El.drift blir som på biler et supplement. Så klart! 


Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 5-2015

 

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus