The best bookmaker bet365

Menu

800 RMK SKS 155"


2016: SKS – «Snow King Spesial» er tilbake. Den representerer de samme tingene som det SKS gjorde for 10 år siden – og mer til: Sterke snø-egenskaper i god miks med trivsel i løypa. Dette er en dypsnømaskin litt mer spekket for løypa enn sin storebror PRO.


I kjølevannet av nylanseringen av AXYS Pro RMK, får vi altså flere modeller i akkurat samme chassis. SKS er det ferskeste tilskuddet i AXYS-klanen og vil med sine ekstra løpehjul og større kjøler i tunnelen, gjøre den enestående «PRO RMK-opplevelsen» til allemannseie. Nå er det ikke lenger fare for en Pro som går varm etter 2min. i løypa. SKS vil med sitt allsidige vesen gjøre frikjøring til noe for massene.PRO uten «løypeskrekk»

SKS er redningen for alle Polaris-fans i det ganske land. Dette er scooteren som ikke går varm uansett hvor mye du kjører uten is-riverne. Polaris påstod faktisk at SKS var ment for 50-50 løype og dypsnø. Det blir en sannhet til tolkning. Poenget er i alle fall at med større kjøler og ekstra hjul i understellet, så får du en Pro RMK som ikke har løypeskrekk.

Halleluja for Walker-klikkers’
For virkelig å få teste demperne, fant vi de verste humpene du kan tenke deg - et endeløst kaos av ei løype som tok 10min. å forsere. Med humper på ca 40cm tett i tett. Det ble helt tydelig for oss at Pro RMK med standarddempere ikke kunne måle seg mot klikker-demperne. Klikker-demperne botnet ikke. Reaksjonen var svært rask og den var helt klar for en ny hump straks den kom. Walker Evans klikker-demperne gir som sagt større toleranse for humper og slag som videre tar opplevelsen av denne scooteren i løypa til et ganske høyt nivå for en langbelting. Komfort er ikke i fokus. Derimot beskriver heller begrep som «aggressivitet & lekenhet» den gode følelsen vi sitter igjen med etter noen timer i løypa. 

«Peak»- nytt nivå for beltekonstruksjon
Peak-beltet er beryktet. Selv de store kammene viser ikke antydning til å bøye seg under harde forhold i løypa. Vår erfaring med Peak-beltet er at dets oppbygging er helt spesielt. Med sin brede avslutning av knastene ut mot siden av beltet, får man en høy-kammet knast som ikke bøyer seg. Å kombinere høye knaster som har masse padle-kraft i dypsnø med godt grep i løypa, gjør SKS til en helt spesiell modell.

Bygget for utleie 
En økende trend i USA er å kjøre høyt oppe i fjellene der løypene strekker seg så langt øye kan se og fjellene bokstavelig talt tar pusten fra deg over 2000moh. Nettopp denne trenden er en direkte årsak til at Polaris lager en ny SKS.…og modellen du da altså kjører er en Pro RMK utleiemaskin. Selv turister har fått med seg at en langbeltet dypsnømaskin er best for sightseeing(du får sett absolutt alle stedene).

Løssnøkjøring- eget utleiemarked
Såpass pop har det faktisk blitt at den nye folkesporten «freeride» for lengst er blitt en utleienisje i USA/Canada. De fleste driver med helt enkel lek, med svinger på siden, litt wheelie og poffing i skavler. Hele poenget er at du koser deg på ditt nivå, men da helst med en langbeltet maskin som er bygget for denne type kjøring. Dan Adams(som vi møtte fra Slednecks/se forrige nr.), fortalte at det er forferdelig mange som glemmer is-riverne når de kjører i løypa, og alle som har kjørt en Pro RMK vet at det faktisk ikke funker.

ScooterVerden i endring…

Siden forrige gang SKS var ute på midten 2000-tallet, har mye skjedd i dypsnø-klassen. Den SKS-modellen som presenteres nå i 2016, er så langt fra den SKSén vi så i 2005 som du kan komme. Hele scooterverdenen er inne i en formidabel omveltning med hensyn til modellutvalg. I dag er det  en helt annen kjørestil og helt andre preferanser. Masse pudder er fokus, samt at du skal utfordre deg selv og dine egenskaper.

SKS- en virkelig deepsnow special
SKS er i 2016 egentlig en spesial tilpasset dypsnømaskin. Det eneste som skiller den fra en Pro RMK er ekstra kjøling, ekstra hjul og kjedekasse. SKS blir laget spesielt for de som ønsker litt mer allsidighet i sin RMK. 

Axys – et fulltreff
Det nye Axys-chassiset er rett og slett imponerende. Endringene som er gjort har tatt den allerede lettkjørte Pro et steg videre i deres mål om å dominere terrenget. AXYS overrasket oss i 2015 med nyheter som LED-lys og en helt endret geometri hvor førerens bevegelser avgjorde hva scooteren skulle gjøre i mye større grad enn tidligere. For 2015 var den kun som Switchback og RUSH. I år får vi den altså som en RMK.

SKS- en råtass
SKS er bygget for de som forventer mer hos en PRO RMK. For de som ikke nøyer seg med kun spesialiserte sidehill-egenskaper, men forventer at deres RMK også fungerer de gangene det er panserføre på fjellet. SKS er likevel svært lik PRO RMK - og det er meningen. Den føles ekstrem. Polaris har laget en helt rå maskin med sitt nye chassis.

Takk for ny oppgradert motor!
Den ville gassresponsen og en motor som ikke gir seg. Vi er særdeles fornøyd med at Polaris tok sin nye «AXYS-motor» fra 2015 og satte den i RMK. Det fortjente den! Vi snakker en motor med mye bedre gassrespons og akselerasjon. Motoren er så kvikk og finjustert at vi under vår test måtte sjekke om vi fortsatt var på 2500-meters høyde(!) Det er svært få modeller som har imponert oss såpass med ytelse når vi har testet de på stor høyder. Med mindre oksygentetthet blir det mindre fres i motorene. I år var akkurat det ikke tilfelle for de nye AXYS RMKéne. De hadde en overaskende god ytelse i forhold til det vi har erfart på tidligere RMK’er.

90% ny
Polaris sier selv at de har tatt alt som var bra med 2015 Pro RMK og gjort alt litt bedre. Over 90% av delene er nye -  det merkes og kjennes! Balansen er i fokus på RMK og Polaris har klart å beholde den velkjent Pro-følelsen med enda skarpere og mer responsiv handling. Bruker du for mye kraft vil du faktisk tippe over før du venner deg til den ekstreme responsen fra chassiset.

Lettvekt tross kjede – ikke reimdrift
Oversikten har blitt svært forbedret fra det gamle chassiset. Med nye Axys får du en smalere front som gir bedre oversikt framover. Selv om SKS har kjedekasse, har den en egenvekt på bare 200kg. Det er lett uansett hvilken scooter du sammenligner den med. SKS er å få med 3 ulike beltealternativer. Den ferskeste nyheten er vel utgaven med solide PEAK- beltet, som forresten også tar over for Assaults varemerke. SKS og de andre RMK modellene er nå registrert som 2-sits. Ofte må man være to på tur(!)


Scandinavian Beast
Her hjemme kaller Polaris SKS også for Scandinavian Beast. Dette er en rolle som den nå tar over fra fjorårets Pro RMK Scandinavian Beast. Beast-betegnelsen er ment å vise at dette er en mer tilrettelagt nordisk modell som i større grad innfrir til våre kjøremønstre og forhold.

Artikkel har vært publisert i Atv & ScooterNorge 5-2015back to top

Best bookmaker bet365 Bonus