The best bookmaker bet365

Menu

Yamaha Motor kunngjør at de etter hvert trekker seg ut av snøscooterbransjen

Yamaha Motor kunngjør at de etter hvert trekker seg ut av snøscooterbransjen!

Yamaha Motor kunngjør planene for en eventuell avvikling av snøscootervirksomheten. Yamaha planlegger å avslutte salget av snøscootere i Japan til og med modellåret 2022*, i Europa til og med modellåret 2024 og i Nord-Amerika til og med modellåret 2025.

 

1. Virksomhetens historikk og årsaker til tilbaketrekking

I 1968 lanserte Yamaha sin første snøscooter, SL350, ved hjelp av småmotorteknologi utviklet i motorsykkelbransjen. I løpet av de siste 55 årene har Yamaha utviklet snøscootere for sport, fritid og yrkessbruk som transportmiddel, hovedsakelig i snørike områder i Nord-Amerika og Europa. Yamaha hadde også som mål å utvide virksomheten gjennom tidlig introduksjon av miljøvennlige 4-taktsmodeller og allianser med andre selskaper. Yamaha har imidlertid konkludert med at det vil være vanskelig å fortsette en bærekraftig virksomhet i snøscootermarkedet. Fremover vil Yamaha konsentrere ledelsesressursene om nåværende forretningsaktiviteter og nye markeder som er i vekst.

 

2. Fremtidige tiltak

Yamaha vil sikre tilgjengelighet av deler, service og kundetilfredshet både nå og etter at siste snøscooterproduksjonen er utført.Produksjonen av de nylig introduserte 2024-modellene er i gang og skal etter planen leveres til høsten. Yamaha-distributørene vil samarbeide tett med forhandlerne for å minimere påvirkningen og posisjonere virksomheten best mulig de neste 12-36 månedene.

 

3.  Påvirkning på virksomhetens resultater

På grunn av tidsplanen som er skissert ovenfor, vil effekten på konsernets resultater være liten.

 

Yamaha snøscooterforhandlere og kunder over hele verden har vist seg å være blant de mest lidenskapelige. Yamaha takker og verdsetter alle for deres år med lojalitet og felles glede av denne spesielle aktiviteten på vinteren.    

 

*Det japanske markedet fortsetter for øyeblikket å selge kun fra lager.

back to top

Best bookmaker bet365 Bonus